Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Chovatele uštkla exotická zmije, léčba je složitá

Tipický názor:necháme to vychcípat v přírodě kde jim je nejlíp pač tam patří.
Už je tady toho mraky,ale spousta zvířecích druhů je na pokraji vyhynutí nedostatkem vhodných biotopů a poškozením ekosistému.Zastávat názor,že zvířata patří jen do přírody a nebýt schopen si připustit,že spousta soukromích chovatelů má větší úspěchy než kde jaký záchraný program.ZOO to taky nevytrhnou,alespon u úzce profilových chovů ohrožených zvířat.
Každé zvíře v chovech je původem z volné přírody a je dost druhů,které přežili jen v zajetí.

Kontrola chovu nebezpečných zvířat by měla cenu jen za předpokladu,že by to dělaly lidé alespon s průměrnou znalostí problematiky a se znalostí taxonomie.
Nevím kde by jsi vzal tolik lidí s tím to profilem,když většina z nich je bud ve vědeckých postech nebo chovately.Myslíš,že se někdo z těchto lidí bude podílet na chodu úřadu,který se prezentuje neschopností a naprosto nevhodným přístupem k řešení problematiky,která je v jeho kompetenci.

O uštknutí jedákem v naší zemi nevím a i v Evropském měřítku to bude do řádu jedinců.Nehody v chovech se stávají,ale pořád mi to přijde bezpečnější než jízda autem,nebo procházka noční Prahou.
Další věcí je,že k většině intoxikací o kterých vím,došlo v chovné místnosti nebo při manipulaci v teráriu.Což svědčí o jisté nepozornosti při manipulaci nikoliv nezajištění chovu.

Nechápu proč se tady navážíš do kluků,kteří mají pravdu.Sice nešetrně napsanou,ale vyjadřuje to názor poměrně širokého spektra chovatelů.

100% dochází k častější inzultaci krysaříkem,než uprchlým hadem.Alespon v našich zeměpisných šířkách.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality