Předmět Autor Datum
Teď to čtu.:-? Ta ženská byla úplně blbá, co k tomu dodat. Chudák had.
Alamagoosa 23.03.2013 16:55
Alamagoosa
::) lidská blbost je opravdu bezmezná. Dobře jí tak, krávě... Ale teda uplně mi to připomělo tu sle…
Aurifer 23.03.2013 21:43
Aurifer
Ale teda uplně mi to připomělo tu slepici, co sebrala lišce zajíce a volala ochránce přírody. Co to…
Qikki 23.03.2013 22:11
Qikki
To někdo minul? Budiž ti rozšířen obzor: http://praha.idnes.cz/prazsti-straznici-resili-spo r-o-zaj…
Krutopřísnice brčálo 23.03.2013 22:13
Krutopřísnice brčálo
Tady je vidět, tak jsou lidi už úplně debilní a duševně...i fyzicky mimo přírodu.
Réza 23.03.2013 23:12
Réza
taky bych jí ještě (tej žhářce) přál popáleniny alespoň na půlce její určitě masitý pr.ele :-)
lupus 24.03.2013 00:19
lupus
Asi tak. Děs, jak v jakém stavu je dnes tahle parapopulace. Posraní pomalu i z mrtvé masařky
Erebos 24.03.2013 11:23
Erebos
Tak nechci se zastávat - ta ženská je prostě vypatlaná. Ale je třeba si připustit, že lidi maj různé…
lacerta. 24.03.2013 16:36
lacerta.
no nezlob se, ale polejt jakéhoko-li živého tvora benzínem a chtít ho upálit....žádný slušný název m…
lupus 24.03.2013 17:00
lupus
To taky nebyla reakce na ten benzín, to udělá jen magor. Ale na to, že se lidi dneska bojí všeho. Pr…
lacerta. 24.03.2013 17:49
lacerta.
Nezlobte se na mě, ale doba pokročila, už nikdo se zdravým rozumem nevěří na kohouta snášejícího vej…
Erebos 24.03.2013 17:35
Erebos
Tak fóbie v první řadě nevzniká z odůvodněného strachu. Někdo se bojí ptáků, někdo pavouků - většina…
lacerta 24.03.2013 17:54
lacerta
Ale toto je skôr o krutosti a zákernosti. Keby to bola fobia a zhysterčila by, tak by ho niečím udre…
Efos 24.03.2013 18:38
Efos
Proto jsem jasně psal, že fobie je nemoc a rozhodně to, že je dnes každý posraný z pohybujícího toal…
Erebos 24.03.2013 18:40
Erebos
To je právě ono -já prostě fakt nevěřím, že kdyby se ho "jen" bála, tak by se ho snažila upálit rovn…
lacerta. 24.03.2013 19:36
lacerta.
Tak ono v televizi je "co chvíli" uštknutí, ale vždy "majitele"(zpravidla kreténa, který tím zkurví…
Erebos 24.03.2013 19:51
Erebos
Stejně ta bába byla hnusná a surová. Když se budu hada bát, zavřu za ním dveře a zavolám odchytovku.…
Kája z Brna 25.03.2013 16:12
Kája z Brna
Tak já mám například sociální fobii a taky nezapaluju lidi:) Nepleťmě si skutečnou fobii a obyčejný…
Freya 28.03.2013 14:13
Freya
Po dlouhé době musím s tarantel souhlasit.. ;-) poslední
halapremek 29.03.2013 02:57
halapremek

Nezlobte se na mě, ale doba pokročila, už nikdo se zdravým rozumem nevěří na kohouta snášejícího vejce a doba inkvizice by měla být ta tam. Tohle je opravdu o tom, že tahle moderní paka(a bohužel se nejedná jen o měšťáky, ale i o lidi z venkova, kde by člověk čekal bližší vztah ke zvířatům) jsou posraná z každého pohybu, který není způsobený autobusem nebo bubnem pračky. Fobie je nemoc, nelze ji paušalizovat a rozhodně se nemá týkat většiny populace. Pochopím obavy způsobené špatnou zkušeností, tzn. úmrtí v rodině způsobené kobrou, lebetinou nebo jiným jedovatým hadem, ale...v ČR k tomuto nedochází a nežijeme v Africe, ani na rýžovišti v Asii. A i kdyby tu bylo deset úmrtí jedovatým hadem ročně, tak je to pořád houbelec proti počtu násilných trestných činů - vražd, usmrcení vozidlem, nebo jen cyklistikou - koníčkem jež nepovažuje nikdo za natolik nebezpečný, aby ho zakazoval, přesto zabil víc lidí než jakýkoliv jedovatý had po celé Evropě. Vylezu ven a taky se neklepu z toho, že to hovado na kole nemá přilbu a že jede po silnici bez osvětlení a svým způsobem i ukázněný cyklista znamená hrozbu pro účastníky provozu. Přesto je nepolévám benzínem a neděsím se jich.

Tak fóbie v první řadě nevzniká z odůvodněného strachu. Někdo se bojí ptáků, někdo pavouků - většina lidí taky nemá zkušenost se zadušením v malém prostoru a přesto je klaustrofobiků docela dost. Nebo si snad myslíte, že hada v bytě zapálí někdo, kdo je příčetnej?
Odsuzovat něčí strach mi nepřijde jako dobrá cesta. (Samozřejmě to, že chudáka hada upálila zaživa je jiná, to nemá omluvu)

Ale toto je skôr o krutosti a zákernosti. Keby to bola fobia a zhysterčila by, tak by ho niečím udrela po hlave, prípadne by zobrala pušku a zastrelila (v USA normálne). Ona však bola natoľko zákerná, že si vybrala ten najkrutejší spôsob ako sa ho zbaviť, zobrať benzín, poliať hada a zapáliť nevyzerá ako typická hysterická reakcia.

Proto jsem jasně psal, že fobie je nemoc a rozhodně to, že je dnes každý posraný z pohybujícího toaletního papíru neznamená, že je fobik. Dnes se většina bojí všeho a fobie to rozhodně není. Pokud za ní nebudu považovat strach ze všeho z neznalosti. Neodsuzuju něčí strach, ale odsuzuju stupiditu. Z lidského plemene se stává smečka hovad, které usmrtí a ublíží všemu, co neznají. Představa, že nám patří právo rozhodovat o všem živém v našem okolí jen proto, že z toho mám nasráno??? A upřímně, působil jsem jako osoba, která byla občas povolána k případům, že si někdo dovezl z chaty či chalupy hada (většinou slepýše, což není ani had..) a příčetnost? to tam nebyl nikdo. Reakce jako kdyby jim přistál u baráku létající talíř a ufouni začali připravovat laborku na pitvání vzorků. Hada v bytě zapálí kretén, který je nebezpečný svému okolí a nemá mezi lidmi venku co pohledávat. Kdyby každý, kdo se bojí pavouka podpaloval barák, tak už nemáme nikdo kde žít. Jak by to bylo posuzováno kdyby díky téhle ženské pronikl požár do vedlejšího bytu a uhořelo tam dítě nebo rodina? Veřejnost dělá bůhví jaké husto kvůli každému uštknutí hadem, které se vždy odehraje v rodině chovatele, zpravidla jemu samotnému. Aplikuje se ihned hororový scénář, jak pokape celý panelák, protože si gabuna najde cestu hajzl rourou a podá si každého ve velikosti džungara po statného chasníka. V životě se taková situace v ČR nestala, přesto je neustále zmiňována. Připadá Vám bezpečný takový soused, díky němuž by zemřel či byl na životě ohrožen kdokoliv z rodiny jen proto, že se posere z živého tvora, kterýho přitom neohrožuje??? Každá druhá ženská se bojí pavouků ale neudělá kvůli tomu takové stupidní dusno, natož aby na něj brala plamenomet. Takže reakce je myslím adekvátní.

To je právě ono -já prostě fakt nevěřím, že kdyby se ho "jen" bála, tak by se ho snažila upálit rovnou v bytě. To by začala jančit a vyběhla někam dopryč, ale neupalovala by ho. Tady šlo očividně myšlení stranou a začala panikařit tak, že si ani neuvědomila následky - to už normální duševně zdravej člověk neudělá. Ta z něj musela být tak vyschízovaná, že ji fakt těžko podezřívat z toho, že by ho chtěla donutit trpět.

Bezpečný soused mi nepřipadá žádný. Někdo zapomíná vypínat plyn, někdo chová jedáky a někdo si zapaluje v bytě svíčky. Popravdě ne, nechtěla bych mít za souseda někoho, komu sem tam uteče třeba kobra a jemu to přijde ok, stejně tak bych nerada někoho, kdo rovnou do všeho střílí. Ono kdyby se každou chvíli neobjevilo něco takovýho v novinách, tak by z toho haló nikdo nedělal.

Tak ono v televizi je "co chvíli" uštknutí, ale vždy "majitele"(zpravidla kreténa, který tím zkurví pověst těm ostatním, co se snaží). Nikdy to není o kobře o pět pater níže, kobře za komínem školy atd. Netvrdím, že se to nemůže stát, ale ta šance je stejně velká, jakože mě usmrtí z výšky padající žralok, kterého sebral vír někde nad Atlantikem. Zatímco aby někdo podpálil barák s ostatními, vysolil do nás zásobník, pobodal kvůli dvacetikoruně, přejede nás auto, nebo se zabijeme v autě kvůli cyklistovi je desetitisíckrát bližší stran pravděpodobnosti. Jistě, ani já bych si nepřál takového souseda, ale praxe, resp. statistiky hovoří jasně, stejně jako v případě pokousání psy, jež laici označují za bojové. Takových případů je jak šafránu, přesto se z toho dělá halo, zatímco si ročně vážněji kousne desítky jiných, bezpečných plemen, ale není to tak zajímavé, přestože následky jsou obdobné a liší se jen v typu šití rány. Po ulici běhá kdejaký kretén, za souseda máte pedofila, který zahrabal x dětí, pan učitel v prvním patře znásilňuje ženy a přijde se na to až když je v důchodu, ale stejně je vždy společensky nebezpečnější chovatel jedovatých hadů:-D Ano, je v tom trochu nadsázky, nicméně je to realita. Dnešní populace je již tak omezená, že nedokáže dobře hodnotit ty které situace a reagovat na ně odpovídajícím způsobem. Tady se hadů nebojíme, ale s těmihle jakože na oko fobiemi se setkávám třeba v práci dnes a denně u kolegyň, co se štítí, bojí a třepou jak krysaříci a přitom ani neví, co to had je, nepoznají korálovku od barevné tkaničky. Tu samou štítivost mají vůči hmyzu, myším, bojí se psů, kteří jsou schopní zakousnout ledního medvěda (jak jinak, díky mediím, protože nejsou schopny poznat žádného psa té které rasy), obávají se poslední týdny nakupovat tropické ovoce a čekám, kdy díky mediím už nepolezou ani do obchodních řetězců, když jsou v jogurtech švábi, v čokoládách grammostoly a z banánů lezou heteropody. Masakr, co je to dnes za lidi.. Všem bych přál žít jen o 200let zpátky, aby si nafackovali a probrali se.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru