Předmět Autor Datum
dala jsem to do dizkuse s dotazem: je to normální, je pravda, že jsou přemnožené čili jim takhle v p…
Lili.. 21.05.2013 17:00
Lili..
v Everglades je jich opravdu velmi mnoho.Z části je to způsobené chovateli a z velké části se to sta…
zeluco 28.05.2013 20:36
zeluco
A proto hadi a jiny zvirata patri do prirody a ne debilum, kteri se o ne neumi postarat a pak to vyp…
hadi patri do prirod 30.05.2013 22:13
hadi patri do prirod
ze se spousta zvirat jen kvuli chovatelum ocita mrtva pri prevozech atd. Jsou to statisice zvirat ro…
cejna 31.05.2013 09:09
cejna
Je to zbytečné Cejno, žádný argument ho/ji nepřiměje ustoupit ze zaslepeneckého a ultimativního post…
Roker 31.05.2013 10:13
Roker
hadi patri bla bla: Teda ty nezklameš:-D Jen mi pověz, dělal bys ze sebe takovýho magora před lidma… poslední
Réza 01.06.2013 00:54
Réza
Asi by sis měl zapnout poklopec,dát si studenou sprchu pak froté ručník a jít spát.
Nuty 30.05.2013 22:46
Nuty
je to REBEL! http://i0.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/0 12/367/evilest.gif :D už se mi po h…
Krutopřísnice brčálo 31.05.2013 16:08
Krutopřísnice brčálo

v Everglades je jich opravdu velmi mnoho.Z části je to způsobené chovateli a z velké části se to stalo po hurikánu Andrew v roce 1992,který tam rozmetal výzkumnou stanici těchto a dalších krajt.Tmavky tam v podstatě nemají přirozeného nepřítele a likvidují tamnější ekosystem.

A proto hadi a jiny zvirata patri do prirody a ne debilum, kteri se o ne neumi postarat a pak to vypousti. Dla je velice problematicke zatahovat nepuvodni druhy do lokalit, kde nemaji co delat. Toto neni problem pouze USA, ale i dalsich zemi, to za prve, ale za druhe plati take to, ze se spousta zvirat jen kvuli chovatelum ocita mrtva pri prevozech atd. Jsou to statisice zvirat rocne, takze chovatele, sahnete si do svedomi a nechtejte a nekupujte zvirata z odchytu, prispivate k jejich vyhubeni a u plazu i jinych to plati dnes dvojnasob. Misto rozumne odpovedi samozrejme ocekavam nadavky atd., jako ostatne vzdyzky. Pripadne take ban, ale ten si muzete strcit nekam, protoze se pripojuju z mobilnich IP. Takze zase nekdy nashle.

ze se spousta zvirat jen kvuli chovatelum ocita mrtva pri prevozech atd. Jsou to statisice zvirat rocne, takze chovatele, sahnete si do svedomi a nechtejte a nekupujte zvirata z odchytu, prispivate k jejich vyhubeni a u plazu i jinych to plati dnes dvojnasob

To je pěkná blbost. Zvířat v přírodě zemře mnohonásobně víc. Může za to sice člověk, kácením pralesů, tvorbou infrastruktury, zastavováním volných ploch, pořád větším osídlováním, znečišťováním životního prostředí atd. Rozhodně za to nemohou chovatelé. Naopak, některá zvířata žijí už jen v zajetí a těch druhů bude spíš přibývat.
Kdyby ti šlo o zvířata skutečně, snaž se dělat něco s tímhle a na chovatele se vyser.

Je to zbytečné Cejno, žádný argument ho/ji nepřiměje ustoupit ze zaslepeneckého a ultimativního postoje "HADI PATŘÍ DO PŘÍRODY - tečka, punktum, finíto..."
Je to jako s politickým přesvědčením některých jedinců, taky se můžeš uargumetovat a i nějaké jejich argumenty uznat, ale od nich se nedočkáš byť jen rozšíření jejich obzorů, natož přiznání, že by se mohli v něčem mýlit, nebo ustoupit třeba jen o milimetr!
Ignorace je řešením, ban nikoli...

hadi patri bla bla: Teda ty nezklameš:-D Jen mi pověz, dělal bys ze sebe takovýho magora před lidma i veřejně? Nebo si leštíš bambus, když čteš, jak ti tu lidi nadávaj? Přece nemůžeš takovou snůšku naprostejch žvástů myslet vážně, tomu nevěřim:-D Prostě nehodlám přijmout potencionální fakt, že by existovali lidi, který by napsali takovou zhovadilost a měli IQ vyšší, než 60...bejt tebou, šla bych trollit někam jinam, kde sklidíš větší ovace. Nemá vůbec smysl si s tu plácat játra o tom, CO je příčinou hubení zvířat v přírodě...chovatelé naopak mnohdy ty populace zachraňujou a někdy už se z chovů ani nemaj kam vrátit. Některý druhy žijou na lokalitě 60X60km a zrovna se tam rubou negramoti - a pak se vážně směju inteligentům a pseudo-záchranářům, co melou nesmysly o ničení přírody tim, že je lidi chovaj v zajetí...omezenost...
Další věc je ta, že kdybys uměl číst, tak se dozvíš, že ty krajty se na Floridě do volný přírody dostaly tak, že tam hurikán zničil chovný zařízení - tzn., že je nikdo jen tak nevypustil...no a na Floridě jsou pro ně bohužel příznivé podmínky. Něco podobnýho je například u nás s norkem, kterýho z kožešinovejch farem vypustili podobný exoti, jako jseš ty a teď tu ničej původní faunu...

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru