Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Krajta utekla z obchodu a uškrtila spící děti

Hih, tak ten se opravdu povedl, tak krásně už jsem se dlouho nepobavila :-D
Ehm, počkat...on to neměl být vtip? *táhlý beznadějný povzdech* Dobře, chvilku si zahraji na naivku a budu doufat, že se mezi čtenáři novinek najde alespoň pár jedinců s dostatečným rozumem, aby jako zdroj informací vyhledali lidi, kteří s hady běžně manipulují a tedy se v nich vyznají...

Hadi jsou svým způsobem velmi mírumilovná stvoření, která mají nejraději svůj klid a jakožto studenokrevní (nikoli chladnokrevní) živočichové, lovci ze zálohy, doslova skrblí s energií - snaží se jí tedy na jakoukoli danou situaci spotřebovat co nejméně.
Had se v případě pocitu ohrožení staví do obranné pozice (takové, v níž má hlavu co nejvýše, možnost rychlého otáčení a rozhledu na všechny strany, za hlavou několik smyček, aby mohl případně dělat výpady) a hlasitě syčí. Je velice nepravděpodobné, aby až takovou reakci způsobilo spící dítě, ale docedu si představit, že by se mohlo stát...a pravděpodobně by to dítě vzbudilo. I kdyby ne, had už by se v ten okamžik dítěte s největší pravděpodobností nedotýkal a ostražitě jej pozoroval...popřípadě se prostě stáhnul...
Co už si dovedu představit hůře je, že by had přecijen dítě vyhodnotil jako kořist...tehdy by došlo k výpadu...při němž by dítě uhodil hlavou...ať už se zavřenou tlamou, nebo s kousnutím - to už by dítě probudilo bezpochyby, nejspíše by začalo křičet, dalo se na útěk a probudilo i bratra. přinejhorším by inkasovalo ještě nějaký další výpad.
Jak už jsem ale zmínila dříve, hadi šetří energii, jak jen je to možné a z toho, co jsem s nimi stačila během deseti let chovu zažít, je pro mne prostě nepředstavitelné, že by dítě úmyslně zabil uškrcením. pro hada by to znamenalo příliš velký výdej energie a také vystavení se možnému protiútoku "kořisti",což nebude riskovat,pokud mu vysloveně nejde o život, nebo nemá v úmyslu dítě sežrat..

Jen ještě pár maličkostí k tomu, jakým způsobem takový škrtič loví - nejdříve se do kořisti zakousne, čímž si ji přidrží (mají spousty dlouhých zubů). Obvykle míří zezadu na krk nebo hlavu, čímž vyřadí ze hry zuby kořisti. Potom se teprve začnou omotávat. Je doufám všem jasné, že by taková věc způsobila nejen šílený kravál, ale také nepořádek...by muselo vzbudit všechny lidi v bytě. A už vůbec mi do toho nezapadá druhé dítě...to mám věřit, že tam chlapec jen tak stála čekal, až si had přijde i pro něj? Nehledě na to, že by se je následně alespoň pokusil sežrat. Blbost.

Napadají mne jen tři reálné možnosti, jak k tomu mohlo dojít:
1) Děti si z terárka hada vytáhly samy s úmyslem si s ním hrát. Omotaly si jej kolem krku a ten ve strachu, že spadne, utáhnul. To je nejčastějším důvodem nehod...člověk zpanikaří a snaží se hada silou uvolnit, na což reaguje ještě větším stiskmem, protože se opravdu prostě jen bojí, že spadne. To bych nemohla nikdy považovat za vinu hada, ale za vinu člověka, který manipuluje s něčím, aniž by věděl, jak se k tomu má chovat (stejný případ, jako elektřina...když člověka zabije, bývá to nehoda, nebo chyba člověka, nikoli důvod, aby se vznesla vlna odporu a nevole a snaha o její zákaz), jakým způsobem reagovat (v tomto případě je nejlepší lehnout si na zem a hada opatrně odmotat - nebo tomu prostě předejít tím, že když si jej dám za krk, pevně rukama podpírám jeho tělo, aby se cítil bezpečně, jištěný). Chápu, děti takto neuvažují, takže by vina byla u majitele hada, který jej nedostatečně zajistil/nevysvětlil dětem, jak s ním manipulovat.

Zde mi pořád ale nesedí to, co jsem četla v jiném článku - "Když jsem je našel, myslel jsem si, že jen spí". Viděli jste někdy byť jen myš uškrcenou "prachobyčejnou" užovkou? Ta opravdu ani v nejmenším nevypadá, že by jen spala.... A vážně, kde by ty děti jakože měly spát? schoulené v křečovitých polohách na zemi a pokrývky rozházené po pokoji?

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality