Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem a do pr..e - Viden schvalila zakaz obchodovani s terazviraty...

Mimochodem, doporučuji si přečíst něco o nastavení systému kontroly chovu psů v Rakousku . O plemenech v nich není ani čárka, týká se všech, není o zákazu, ale o nastaveném systému, který například říká, že pokud nemám se psem složenou zkoušku ovladatelnosti, musí pes být ve městě na vodítku atd. Ale to jen tak na okraj
Mě tak nějak Rakousko nezajímá, mluvil jsem obecně. Států, které mají kdejaké regulace na velké, agresivní, jakožebojové a další psy, kde někdo od stolu určuje nebezpečnost nebo naopak bezpečnost, je prostě mraky a všude platí něco jiného. Myšlenkou nebylo tedy Rakousko, ale uvědomění, že buď má všechno platit pro všechny a nebo prostě ne. K tomu byl směřován můj závěr, že rok od roku se podaří zařadit nějakému novému plemeni mezi "nebezpečná"(viz letošní případ s německými ohaři).
Zároveň se omlouvám, ale pro mě složená zkouška ovladatelnosti není žádná záruka, že se mi takový pes nepustí do mého psa. To, že pes prošel zkouškou před třemi lety neznamená, že se hodně nezměnilo za rok, za dva. Na to, aby ve městě byli psi na vodítku určité délky si myslím není třeba skládat žádné zkoušky a nic za to platit. Ostatně v řadě našich měst to tak zavedené je:-) Ta vodítka taky nejsou samospásná, pokud nebude jasně stanoveno jak mají vypadat. Dokud bude možné tahat psy na flexinách, bude to pomalu stejné, jako na volno. Incidentů s "papírovými draky" je taky dost, sám jsem zažil jeden vloni, kdy byl jeden z mých psů vážně pokousán na zádech psem na flexi vodítku..
Jak už tu bylo kdysi psáno, zákony tu jsou a je třeba je jen dodržovat a v případě pochybení prostě trestat. O ničem jiném to není a nikoho jinak nepřesvědčíte. Zákazy, stejně jako povolení nezmůžou nic. Stejně jako u těch řidičáků. Ještě k těm řidičákům - opět nebylo cílem znevážit řidičské průkazy, ale poukázat na to, že byť tu jsou, je to nejlepší ukázka toho, že i když ho máte, můžete zvesela zabíjet. A prosím nehovořím o nehodách za mlhy, neoznačených lidech atd. Mluvím o porušování silničních pravidel.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality