Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Australané zatkli dva Čechy, v dutých knihách chtěli pašovat plazy

Tyhle zprávy ve mě vždy vzbudí rozporuplné dojmy. Rád bych věřil, že stateční celníci nebo státní úředníci zadrželi kruté pašeráky. Mám několik osobních zkušeností, že to je často jinak a že takovéto případy se často mediálně zneužijí, překroutí a vznikna až hysterie (ochotně podporovaná šedým davem toužícím především po veřejném lynči, a kéž by zadrželi nějakého profesora - to je pak žrádlo pro lůzu).
Sám jsem zažil jak si botanikové nasbírali do herbáře kytky v pangejtu u silnice, který se jinak postřikuje herbicidem den před dalším postřikem a nakonec se z toho udělala kauza no.1 a hysterie jak se málem zhroutil ekosystém celé jižní polokoule, psi byli přistiženi jak to dělají s kočkami, vír se ve WC začal točit obráceně.... A je strašné pak číst vyjádření státních orgánů popisujících do TV něco co jste zažili úplně jinak než se stalo...a neexistuje žádná šance se bránit, oni mají prostě navrch. Prostě na spravedlnost celníků a podobných už nikdy věřit nebudu, na profesionalitu novinářů už vůbec ne.
Takže "ještěrky v knížkách" bohužel jedním boltcem tam a druhým ven...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality