Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kajmanka drava a zakon?

Takové zkoušky by sloužily proto, aby si nepořizovali psy typu bull lidi, co mají na to " koule " vlastnit strašného " bojového psa ", jen aby si mohli pohonit ego.
Na tuto hlášku byl u soudu upozorněn jak pan Kořistka, tak paní Šojdrová, resp. jejich právníci - svého času dva exempláře, které brojili proti vlastnictví údajných bojových psů s tím, že se jedná o nepodložené tvrzení blížící se podstatou šíření poplašné zprávy. Nikdy nebylo potvrzeno, že tito psi končí v nějaké převážné (dokonce ani v polovině) procentuální většině v rukou takových lidí a opět jednotlivé případy jaro nedělají, jelikož se lehce a snadno pro jakoukoliv nevhodnou činnost se psem dá zneužít dalších x plemen, která se psy typu bull nemají společnou ani podsadu...
Ta amerikokanada byla následně odsunuta jako hlídací pes k prarodičům, kde nejprve pokousal vlastního dědu a následně dva cizí lidi. To, že na cvičáku poslouchal instruktorku nebylo následně nic platné, protože svoje dva nové majitele ani omylem nerespektoval, natož aby je poslouchal.
Je úplně fuk, že by ve svých tehdejších tří letech složili s ním majitelé nějakou zkoušku způsobilosti, když se to s ním po zbytek života vleklo jinak a standard mu nebyl udržen a oni sami se mu již nevěnovali nikdy jako dřív, až ho nakonec odložili.
Navrch, když bude chtít někdo obejít zákon, tak to udělá a hotovo. To samé šlo udělat i v dobách, kdy u nás kajmanky spadaly do nebezpečných druhů. Nebyl problém ukázat mládě kajmanky v perfektních podmínkách v dostatečně velkém akváriu schvalovací kontrole, ale když dotyčného přestalo zvíře bavit, nebyl problém zahlásit úhyn a zvíře vyhodit do nejbližší kaluže. O tom, kolik takových zvířat bylo hlášeno a nebylo se nemá cenu bavit (jak lidé dodržují třeba jen povinnost odhlášení při úhynu u Testud je vidět v těch štosech registračních listů, které se válí po kdejakém úřadě a přitom střízlivým okem dobře polovina želv z těch papírů již není mezi živými).
Stejně tak, když někdo nařídí, že krajtu o dvou metrech budete chovat v teráriu o ploše x krát x krát x v násobcích velikosti, taky není problém udělat takové jedno dvě terária pro ukázku kontrolám a za dalšími dveřmi jich chovat dalších 5 v teráriích, které skutečně odpovídají nárokům druhu a ne člověku, co v životě krajtu nechoval, ale má dojem, že čím větší prostor, tím líp se mu daří.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny