Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

No s importama jsem to zatím nesrovnával. Takže: on svým konáním neohrožuje volné populace narozdíl od importérů, ba dokonce pokrývá část poptávky u některých druhů a bere tím importérům odběratele, otázka je jak moc, zvlášť když dělá hlavně barevné formy a taky je otázka jestli to dělá z tohoto důvodu nebo protože chce velké prachy. Bezesporu ale na něj tedy mám lepší názor, než na některé importéry nebo překupníky, kteří se ke zvířatům chovají často jako prasata a jsou schopni prodávat neuvěřitelné "zvířecí zbytky", ale to tady všichni známe. Jsou ale i kvalitní importéři, kterých je vhodné si vážit(např. P.M.).

Přestože ho teda beru pozitivněji, než jiné výše zmiňované, nemůžu z toho, co jsem viděl, jeho chov obdivovat. Něco se ve mě příčí a říkám si, že narvat chondrouše nebo varany atd. do šuplíku může zase jenom prase. Z těch pár videí jsem nabyl dojmu, že tomu člověku vůbec nejde o ty zvířata a má místo zornic dolarovky, jako strýček Skrblík. Musím říct, že když jsem ještě před touto diskusí viděl první jeho video, použil jsem před monitorem mnohem peprnějších výrazů(hlavně ten od Č).

V celé téhle diskusi ale vycházím z toho, co jsem viděl a některé další informace, které tu někdo vynesl později můj názor můžou částečně měnit(např. že ti varani, stromoví, denní hadi jsou dlouhodobě chovaní v něčem jiném, únosnějším). Kdyby tyhle info byly pravda, dost to situaci mění. Já jen kritizoval co jsem viděl a co se mi příčí pořád, kdybychom o tomhle konkrétním chovu měli všichni lepší info nebo jsme tam šli na exkurzi, byla by ta diskuse úplně jinde. Protože ale máme dojmy jen z toho videa, tak od toho se taky nutně ta diskuse odvíjela.

Uvědomuju si, jak je nutné při větším počtu zvířat vše zjednodušit, zlevnit atd., nikdy by mě to ale nedonutilo např. cpát chondra nebo jiné stromáky do rack. Doufám, že mi trochu rozumíš..;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny