Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem phelsuma cites

zdravim našel sem phelsumy v seznamu cites potrebuju na ni papiry nebo je lepši ji sehnat s papiry kde se da koupit a približne za kolik diky moc

Předmět Autor Datum
N felsumy žádné papíry nepotřebuješ.Koupit se dá přes inzerát nabo na burze,cena závisí na druhu.
Martin1 23.07.2011 01:42
Martin1
Otázkou je, jestli nechce nějakou spešl phelsumu, která by teoreticky na seznamu být mohla, zas tak…
VilemC 24.07.2011 10:42
VilemC
Zdravím všechny, jde o to, jestli se jedná o CITES I (tam papíry nutné jsou) nebo CITES II, kde je j… poslední
boguschak 24.07.2011 11:17
boguschak

Otázkou je, jestli nechce nějakou spešl phelsumu, která by teoreticky na seznamu být mohla, zas tak detailně to neznám. Nicméně každopádně vždycky papíry musíš mít ke zvířeti = zvíře s papíry už koupit, protože papíry dokladují původ zvířete, že nebylo pašované atd. Jakákoliv jiná varianta je ilegální, protože si sháníš papíry na černo ;-)

Zdravím všechny, jde o to, jestli se jedná o CITES I (tam papíry nutné jsou) nebo CITES II, kde je jen zakázán odchyt a vývoz. Všechny druhy felsum jsou CITES II, tj. papíry nejsou nutné, jediné, co je dobré, je při převozu zvířat (třeba když si koupíš felsumu v Hammu a vezeš si ji domů) mít potvrzení, že ta zvířata jsou z odchovu a od koho.
Čtyři druhy felsum se na zvláštní povolení smí vyvážet - P. grandis, P. laticauda, P. lineata a P. quadriocellata. Jediný druh je CITES I, a to velká hnědá P. guentheri, v chovech jsem ji ale neviděl a v Evropě je nikdo nechová.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru