Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uchycení objímky ve stínítku

Dobrý den, mám dotaz.. Jak řešíte uchycení objímky na žárovku v květináči? Necháte viset celou váhu květináče na drátech co vedou proud k objímce, nebo to máte nějak vychytané? Bojím se, že by se časem dráty z objímky vyrvaly vahou toho květináče.

Předmět Autor Datum
Jednoduše. Nepoužívej květináč a máš po problémech .. je to přežitek, navíc to zbytečně přehřívá žár…
Zdoter 07.10.2014 19:49
Zdoter
Ahoj,jde to udělat dvěma způsoby. Ten první je, že na objímku zachytíš řětízek, který protáhneš květ…
Josefek 07.10.2014 19:58
Josefek
Díky za odpověď. Já používám u žárovky květináč proto, protože bez něho mám osvícený celý pokoj. U c…
Kalo 07.10.2014 20:02
Kalo
Nevýhoda bezkvětináčovýho systému je to, že to svítí do očí :-D Nesvítí ;-) , když si s tím trošku…
Zdoter 07.10.2014 20:25
Zdoter
Nu ona bodovka je něco úplně jinýho než klasická čirá baňka. A o nějakym kusu kůry taky nemuže být ř…
Josefek 07.10.2014 20:40
Josefek
Když bylo třeba,tak jsem jako stínítko použival takovej alobal,bylo to ale matně černý.Používaj to f…
Nuty 07.10.2014 23:06
Nuty
ja používam 2 spôsoby: 1) ten, čo popisuje Josefek ako prvý 2) ak je v objímke na to miesto a možnos…
perenquen 08.10.2014 07:48
perenquen
Záleží jak to světlo chceš mít uchycený, já to dělám tak, že koupím objímku, která má otvor na závit… poslední
VilemC 09.10.2014 19:08
VilemC

Ahoj,jde to udělat dvěma způsoby. Ten první je, že na objímku zachytíš řětízek, který protáhneš květináčem a zavěsíš ho za to na háček, který je přidělaný na stropě terária. Kabel od objímky necháš trošku "volnějš", abys měl jistotu, že objímku drží jen řetízek. Druhý způsob je takový (a dle mého i jednodušší, nevím, proč jsem ho nenapsal jako první :-D ) je takový, že na jeden konec řetízku přiděláš nějakou zarážku ( mně se osvědčil klasickej hřebík, kterýmu jsem ušmiknul hlavičku) a protáhneš to skrz květináč a přichytíš na stropě. Toť k přichycení. Můžu se zeptat, pro jaké zvíře to bude? Já už teda osobně žárovky v květináčích nepoužívám, protože jednak ty žárovky v tom květináči víc praskají, a když ti na to to zvíře vleze, tak to může utrhnout a spálit se o ten rozpálenej květináč. Nevýhoda bezkvětináčovýho systému je to, že to svítí do očí :-D

Díky za odpověď. Já používám u žárovky květináč proto, protože bez něho mám osvícený celý pokoj. U chameleona mi visí květináč na objímce a teď dělám nové terárium pro gekončíky, tak už chci přidělat květináč nějak pořádně.

Nevýhoda bezkvětináčovýho systému je to, že to svítí do očí :-D

Nesvítí ;-) , když si s tím trošku pohraješ. Psal jsem to tu už X krát. Stačí před žárovku přidělat kousek kůry nebo cokoliv podobného. Je to estetické,přírodní a stíní to taky.
PS: Stejně nechápu co mají všichni s tím svícením do očí. Mám terárka po celé délce jedné stěny do výšky 2 metrů, zakrýtých mám jen pár (opravdu pár žárovek), protože mě to přestalo bavit a nic nikoho neoslňuje. Bodovku/halogen stačí jen nepatrně naklopit dovnitř terárka a už nemá šanci oslňovat. O nějakých kompaktech ani nemluvím. Ty nesvítí tolik, aby to stálo za řeč. A pro upřesnění, je to pokoj co slouží jako obývák a ložnice dohromady takže tu trávíme 99% času co jsme doma.

Když bylo třeba,tak jsem jako stínítko použival takovej alobal,bylo to ale matně černý.Používaj to filmaři.Stačilo to jen vhodně vytvarovat a drželo to i na objímce.Jinak jsem viděl prodávat na burzách,v e schopech i ve zverexu hotvý "rádobypřírodní" stínítka ,který stačilo jen nasadit na objímku (měli po celé jedné straně výřez).

ja používam 2 spôsoby:
1) ten, čo popisuje Josefek ako prvý
2) ak je v objímke na to miesto a možnosť (rozoberateľná objímka), zauzlím kábliky v objímke tak, aby uzol bol väčší než otvor, ktorým káble z objímky vychádzajú. Tak nehrozí vytrhnutie objímky tiažou kvetináča

Prvý spôsob, ten čo popisuje Josefek, však považujem za lepší. V podstate sa dajú skombinovať oba spôsoby, čiže zaistiť objímku o strop terária aj urobiť uzol v objímke

Záleží jak to světlo chceš mít uchycený, já to dělám tak, že koupím objímku, která má otvor na závitovou tyč http://www.terashop.cz/wp-content/uploads/2014/09/ E27_se-zavitem.jpg. K tomu se dá koupit většinou hned přímo ve stejném regálu taková krátká závitovka s dvěma matkama http://www.elektro-svitidla.com/zavitova-trubka-se -zavitem-m10x1-20mm-ean072471-skup20205.php. Našroubuješ do objímky, dáš na to širokou podložku, na to jednu matku, na to květináč, pak protáhnu otvorem ve stropu, z druhé strany podložka, druhá matka a mám květináč pevně přišroubovaný ke stropu. Ta závitovka je dutá, takže se tím krásně protáhne káblík k objímce a pohoda. Mám to většinou natěsno ke stropu, v jednom terárku to mám cca 3 cm od stropu a nahoru na květináč se mi chodí ohřívat cordyláci :-). Každopádně drží to perfektně, ale má to nevýhodu, že je to použitelné na případ, kdy bude květináš přímo u stropu. Stejným způsobem by ale určitě šlo najít něco co se k té závitovce přidělá a pověsí na řetěz a květináč tak nebude viset na kabelu, ale na tom řetězu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru