Předmět Autor Datum
Mně je z toho zle celej den. Nemám slov, k tomu se snad ani nedá říct nic, co by někomu připadalo no…
Sharkie 21.01.2008 17:09
Sharkie
jediné co k tomu říct: takový dobytek naložit do téru..pak do peří, pověsit za koule do průvanu a na…
AdamGabrys 21.01.2008 22:50
AdamGabrys
pochopitelne mi je proti srsti cela ta reportaz, ale nejvic mne sere, ze si ti spratci opet dovolili…
Redsnake 22.01.2008 10:21
Redsnake
Podobne je to aj s dobermanmi - tiez maju zlu povest, aj ked bullinovia su na tom este horsie. Kazdo…
Bic0 28.01.2008 03:53
Bic0
Jsem kočkař a pozorně kauzu sleduju. Pevně doufám, že trestu ty zrůdy neuniknou... Na to video jsem…
L-Core 26.01.2008 21:42
L-Core
U nás na Slovensku sa nedávno skupinka mladych romov ,,zabávala" podobnym šilenstvom . Malé štena Ne…
peterveter 27.01.2008 18:34
peterveter
Tuto reportaz o tom psikovi som uz raz videl, tusim na jar. Som pomerne odolna povaha ale toto sa ma…
Bic0 28.01.2008 03:33
Bic0
Kdy už konečně pani tvorstva Homo Sapiens se potrestate podle zakona kterej ste si udělali.Člověk ne…
Zvířata žalujou 11.02.2008 14:34
Zvířata žalujou
Clovek nie je predator, predator lovi aby sa branil alebo nazral. Ludia su skratka niekedy bestie. poslední
Bic0 11.02.2008 14:50
Bic0

Mně je z toho zle celej den. Nemám slov, k tomu se snad ani nedá říct nic, co by někomu připadalo nový. Jen bych opakovala to co nám všem táhne hlavou. Už když jsem pomáhala v útulku v Tróji a viděla co je člověk schopen zvířatům udělat prostě jen tak, co člověk slyší... Nezbývá než se sám chovat slušně, je-li možnost, těmhle věcem zabránit a jinak holt brát jako realitu, že se to dělo, děje a dít bude. A proč se to musí stát? Viděli jste film 8mm s Cagem? Protože tyhle lidi můžou a chtěj. Tak proč ne? Kdo jim v tom zabrání? Cizí utrpení nás fascinuje. Někdo o něm rád čte, jiný má chuť ho někomu způsobit. A pak je tu opojnej pocit moci nad tím týraným, který psychopata v jeho hlavě staví na úroveň boha. Rozhoduje o bytí a nebytí druhého tvora. Nula, která jinak nerozhoduje vůbec o ničem. Mám doma dost knížek na tohle téma abych chápala proč. Jen mě vždycky překvapí jak zvrácený to umí být. A ještě jedna věc - fenomén týhle doby přinesl obrovskou toleranci násilí, spoustu volného času a snadný přístup k rekvizitám, které se k týrání dají použít. V dobách, kdy děti bosé mazaly do šloly, pak honem pást husy, pomoct v hospodářství a večer utahané padly do postele, v dobách, kdy nebyly kamery, alkohol měli jen ti šťastnější dospělí a člověk nevlastnil skoro nic a měl hlavně existenční starosti, tehdy to mělo úplně jinou podobu a spíš to souviselo s neznalostí a pověrčivostí než s chutí týrat. Máme se prostě moc dobře a tak to s sebou nese i tyhle záporné stránky.

Podobne je to aj s dobermanmi - tiez maju zlu povest, aj ked bullinovia su na tom este horsie. Kazdopadne skoro v kazdom filme kde ma byt zly strazny pes je pouzity doberman. Ked som este chodil na zakladku, velmi som chcel psa. Raz vecer otec doniesol malicku fenku dobermana. Pravidelne sem s nou chodili na cvicak, naucili sem psa poslusnosti ale aj obranu. Musim povedat ze napriek tomu ze na cvicaku to zvladala takmer na 100% a vzdy zneskodnila utocnika, v beznom zivote nikdy nikoho nenapadla. Vedela si vynutit respekt aj bez toho, mala totiz kuzelny usmev plny bielych zubkov. Stacilo sa usmiat a dotycny vychladol. S odstupom casu som si uvedomil ohromny potencial a inteligenciu ktora sa skryvala v tomto psovi. Poznam kopec ludi ktori jej co sa tyka slusnosti a spravania celkovo nesiahali ani po clenky (ma pes vobec clenky?).

Oproti tomu sa k nam raz dostala asi dvojrocna fena ktoru vychovavala ulica. Napriek poctivemu streningu sa nikdy celkom nezbavila too co ju naucil zivot. Vzdy si zvolila jedoduchsiu cestu ako nieco dosiahnut, aj ked to nebola vzdy ta najspravnejsia. Po niekolkych mesiacoch sa nam podarilo zo psa ktory bol predtym vyslovene "zakerny spekulant" vytlacit vacsinu (aj ked nie vsetky) zle navyky.

U vsetkych zivocichov zalezi hlavne od vychovy. Ak je moj otec masovy vrah neznamena ze nim budem aj ja. Na druhej strane sa casto stava ze z potomkov ludi ktori stoja na strane spravodlivosti sa stavaju zlodeji a vrahovia. Sam viem ze ked mi kedysi rodicia dohovarali bolo to "jednym uchom dnu a druhym von" a kamarati mali vzdy pravdu. Casom som vsak z tohoto vyrastol a aj vdaak rodicom mam aspon aku taku vychovu a moralne zasady ktorymi sa riadim.

U nás na Slovensku sa nedávno skupinka mladych romov ,,zabávala" podobnym šilenstvom . Malé štena Nemeckého ovčiaka priviazali o auto a potom ho tahali.Samozrejme štena následkom podlahlo. Len dufam že ich trest neminie ,aj ked nie som si isty . Dnes sa nezletilím prepáči hoci čo a tak nemaju strach z postihu a preto sa to može v buducnosti opakovat ]:(

Hlavne že nás teraristov idu buzerovat za ohrozovanie populácií zvierat,koli nášmu ,,chtíču" mat doma chráneny druh za každu cenu .

Tuto reportaz o tom psikovi som uz raz videl, tusim na jar. Som pomerne odolna povaha ale toto sa ma naozaj dotklo. Nedavno ek to opakovali bola v obyvacke aj moja priatelka, tak som to prepol na iny program kym o tom este len hovorili. Obaja sme s priatelkou vyrastali so psami a tak k nim mame velmi dobry vtzah. Co cert nechcel, zacala tam reklama a moja polovicka prepla autoamticky na druhy program, prave vo chvili ked ukazovali tie najdrsnejsie zabery steniatka ktoremu z tela trcali vnutornosti pretoze malo odratu srst aj kozu :-?:.( Tak ju to sokovalo ze asi 20 minut plakala a nezmohla sa na slovo.

Ked sa clovek nad tym zamysli, vo vacsine pripadov ide o nastrocnych zasranov ktori ohuruju partu alebo o ludi z nizsich socialnych vrstiev ktorym chybaju akekolvek moralne zasady. Pre cloveka ktory je schopny takejto brutality by som skor navrhoval kazajku a samotku a nie "zavesit za gule do prievanu" ako tu uz bolo spomenute. Chvalabohu uz davno neplati "oko za oko, zub za zub", lebo by tu takychto zasranov podpalovali alebo davali roztrhat psom. Aj ked na druhej strane, urcite by to stacilo urobit len raz a taketo nasilne ciny by vymizli.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru