Předmět Autor Datum
Smutný je názor "veřejnosti" v diskuzi pod článkem, která lov hmyzu srovnává s pašováním drog. 3-[ a…
Hugo 25.06.2008 08:31
Hugo
Neznám, ale Švácha je zaměstnanec Enťaku v ČB a co jsem pochopil, tak se za něj Šula staví (jakožto… nový
VH 25.06.2008 15:56
VH
Ja vzdycky rostu,kdyz ctu takovy komentare od ochrancu prirody,ktery cloveka utlucou,kdyz vidi,ze se… nový
Stryx 28.06.2008 23:23
Stryx
;-)Vzhledem k životnímu cyklu brouků (a hmyzu obecně), kdy naprostá většina druhů vzápětí po vylezen… poslední
krokodýl 01.07.2008 10:13
krokodýl

Smutný je názor "veřejnosti" v diskuzi pod článkem, která lov hmyzu srovnává s pašováním drog. 3-[ a každý by byl nejraději soudcem.

Mimochdem jméno "Kučera" mi něco připomíná, je to jen shoda jmen nebo má něco společnýho s tím Kučerou z ČIŽP?

Neznám, ale Švácha je zaměstnanec Enťaku v ČB a co jsem pochopil, tak se za něj Šula staví (jakožto ředitel). V Indii je průxxx, že se tam nesmí téměř nic a povolení jsou děsně komplikovaná, což je ale neomlouvá... Měli si dát aspoň majzla.

VH

Ja vzdycky rostu,kdyz ctu takovy komentare od ochrancu prirody,ktery cloveka utlucou,kdyz vidi,ze sebral brouka...spoluzacka na me kricela,kdyz sem zavrel k sekacovi do krabicky malou musku aby se nazral...prej ze mu mam dat rohlik :D . Druha ,velka ochrankyne, me zprdla za to,ze brouky zabijim,ze na urceni me musi stacit fotka, ze je nemusim zabijet :D prej to neni vedecka prace,ale vrazda... Prej ze sbiranim brouku clovek likviduje populace apod. Beztak vi o prirode jen to co ji cpou Greenpeace a jiny spolky...jedini ochranci,se kterejma se dokazu bavit sou ti co to studujou ve vedlejsim rocniku (s nema se da jit na pivko :) )

;-)Vzhledem k životnímu cyklu brouků (a hmyzu obecně), kdy naprostá většina druhů vzápětí po vylezení z kukly (nebo dospělostním svleku) vlítne na rozmnožování a pak je čeká v bližší či pozdější době vlastně jen smrt a další generace už jsou dávno zajištěny, tak je sběr brouků pro chod populace téměř neškodný. Pokácení jednoho nebo více starých trouchnivých listnáčů je na populaci mnohem větší zločin (řekl bych přímo hrdelní) než odchyt stovek imag.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru