Předmět Autor Datum
Ta kniha vypadá zajímavě, příhodíte někdo její "recenzi", jestli stojí za koupi?
carlos 04.07.2008 11:41
carlos
Mám ji doma. Mno záleží na tom, co od ní člověk očekává. V podstatě je to přehled asi všech zoologic…
kocour 05.07.2008 19:36
kocour
Kocoure nevím, jak je na tom ta kniha z obrázky. Ale vzhledem k tomu, že M. Fokt je v prvé řadě foto… nový
RITCHI 05.08.2008 23:48
RITCHI
Jojo to sedí, fotek je tam spousta (převážně takových těch komerčně lákavých jedinců), já očekával s… poslední
kocour 06.08.2008 10:34
kocour

Mám ji doma. Mno záleží na tom, co od ní člověk očekává. V podstatě je to přehled asi všech zoologických zahrad ČR a Slovenska a pak vybraných z Německa, Rakouska, Maďarska a Polska. U každé zoo jsou základní informace - velikost, pavilony počty druhů, otevírací doby, kontakty atd. + cca. 4-10 stránkové shrnutí včetně fotek a historie zoo, co a proč stojí v dané zoo za shlédnutí.
Za mě hodnocení na stupnici 1-10 (1 nejlepší) tak asi bych dal 6. Ano je to pěkný ucelený sumář informací o dostupných zoo včetně asi všech potřebných informací pro návštěvu, ale řekl bych, že vše co tam je se dá dohledat na internetu.

Mě tam chybí např. podrobnější přehled chovaných zvířat (jsou tam akorát sumárně za druhy a pak sumárně rozdělení na savce, plazy, ptáky, ryby a obojživelníky), případně v tom 4-10 stránkovým textu jsou vyjmenovaní pouze někteří vyjímeční jedinci.

Tož asi tak, kdyby nějaké dotazy, tak sem s nimi.
m.

Kocoure nevím, jak je na tom ta kniha z obrázky. Ale vzhledem k tomu, že M. Fokt je v prvé řadě fotograf a pak až teprve spisovatel, dá se odhadnout, že kvalitativně dost dobře. Tu knihu jsem si zatím bohužel neměl možnost prohlédnout, ale představuju si jí spíš jako takový, víc obrazový než textový průvodce našich a sousedních zoo... ale třeba se pletu :puff:

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru