Předmět Autor Datum
tak tj moc, byt to moje decko tak bych ho serezala, ze by si tyden nesedl]:( kde se to v tech detech…
bajunka 03.10.2008 16:55
bajunka
kde se to v tech detech bere... Viděla si někdy emerickej film, kde by na konci nebyla obrovská pře…
marekdrtic 04.10.2008 09:26
marekdrtic
To snad ani není možné..já bych ho nejradši...... :x: Asi hodně nehlídaná Zoo :.(
ADAM 03.10.2008 17:24
ADAM
Podle mně je to chyba zoo...Kde byla ostaraha?kde byli nějácí ošetřovatelé?Kdyby byla ostraha nemuse…
Micromys 03.10.2008 17:39
Micromys
Samozřejmě je část chyby v zoo ale řekněte mi proč chodí děti a i mi do zoo? Protože nás to baví a p…
gekko 03.10.2008 17:49
gekko
Pravda pravdouci!8-)
marvin-69 03.10.2008 23:26
marvin-69
vyliskat, a pověsit za ku*e do průvanu zmetka:x:a nechat ho tam viset pěkně dlouho:x:
AdamGabrys 03.10.2008 18:01
AdamGabrys
Co se týče výchovy dětí, setkal jsem se už s různými národy a musím konstatovat, že u nás je to zlat…
MadMike 03.10.2008 18:03
MadMike
Četl jsem si vaše diskuze ve kterých zaznělo o pochybení zoo. Ano mohli mít lépe zabezpečený přístup…
naja91 03.10.2008 18:31
naja91
hajzl maly]:(
Piarista 03.10.2008 19:30
Piarista
me nasi od mala bili a mela sem jim to hrozne za zle pripadala sem si jako tyrana, ale ted jsem ji z…
bajunka 03.10.2008 19:46
bajunka
:-Ddyt deti bijeme i mi:-Dale v nasim veku:-Djako mylsim seberovnych;-)a to wane kdyz mi dedko struh…
Piarista 03.10.2008 19:48
Piarista
nevim esi u vas na slovensku to taky funguje:-D
bajunka 03.10.2008 20:29
bajunka
Keby ma s tym smradom zavreli na 24 hodin do jednej miestnosti tak by som ho tam zabil!Teda keby mu…
Pitviper 04.10.2008 06:35
Pitviper
]:( parchant maly]:( bych ho nejsradsi umlatila kamenem jako on ty chudacky:(
bajunka 04.10.2008 08:45
bajunka
Je videt, ze slusna diskuze neni mozna. Uz se i vy teraristi radite na uroven sprostych lidi typu ok…
Oslinka 04.10.2008 21:09
Oslinka
Oslinko, nesmíš to brát doslova, to jen s náma teraristama trochu lomcují emoce, samo že by ho nikdo…
filosofemgt 05.10.2008 16:19
filosofemgt
Kdesi jsem cetla, ze u deti ono naucene chovani (= chovat se hezky ke zviratum) neni, jeste jsou mal…
Oslinka 05.10.2008 16:51
Oslinka
tu su nejake fotky k tomu http://www.news.com.au/heraldsun/gallery/0,22056,50 34915-5010140,00.html
Mino 04.10.2008 14:05
Mino
Já bych to viděla trochu jinak,tomu klukovi je sedm,to je ještě dítě a rodiče asi někde museli uděla…
akva 05.10.2008 08:58
akva
Se vším se dá stoprocentně souhlasit. U mne, když si tak vzpomenu na školu, otec sám doporučil třídn…
Vladěk 05.10.2008 21:51
Vladěk
Víte to nebyl pohlavek ale nebudeme mluvit o mne.Mojim dětem střihnu jen to fikne a nikdo z vyšších…
akva 06.10.2008 07:13
akva
proč je ve společnosti neustálá snaha napravovat, už léty úspěšně prověřenou praxi. Nemyslím, že by…
KHor 07.10.2008 08:53
KHor
Nejsem psycholog a už vůbec né dětský psycholog. Ale několik šesti–sedmiletých dětí jsem zažil. Nemy…
Georgij Gadjukin 06.10.2008 06:32
Georgij Gadjukin
Myslím, že tento názor bude jedním z těch, co se pravdě blíží nejvíce. Taky nejsem psycholog, ale my…
chroustal 06.10.2008 13:36
chroustal
Těžko dělat závěry, kdo ví jak to vlastně bylo. Mám stejně staré dítě a nedovedu si představit jak s…
Hugo 06.10.2008 08:00
Hugo
A je to vlastně vůbec pravda?
prcek 08.10.2008 18:42
prcek
no som sice mierumilovny clovek, a s tym ze ma chlapec 7 rokov mate pravdu, ale co vyrastie z dietat… poslední
aty 26.10.2008 21:22
aty

kde se to v tech detech bere...

Viděla si někdy emerickej film, kde by na konci nebyla obrovská přestřelka nebo ještě lépe bitka?
K tomu ještě přidáme nezodpovědné rodiče, kteří "přehlédnou" na hrách typu Crysis, CoD atd, že tam jsou značky typu PEGI (třeba 16+, tj. od 16 let) a klidně to dají malému dítěti, ať si postřílí pár korejců, hlavně aby byl klid. :x:

Samozřejmě je část chyby v zoo ale řekněte mi proč chodí děti a i mi do zoo? Protože nás to baví a pokud takovej fracek jde do zoo zabíjet molochy, varany, želvy a jiná zvířata tak asi do naší společnosti nepatří. Škoda že k Terrymu nespadl i on mohl být klid. Tkato ho někdo maximálně zbije a zachvíli se na to zapomene a co si udělá až vyroste zabije mámu nebo někoho jiného???

Co se týče výchovy dětí, setkal jsem se už s různými národy a musím konstatovat, že u nás je to zlatý. Na tzv. "západě" rostou z dětí totální hovada. I u nás se najdou pěkní parchanti, ale to je mj. i tím jak se strašně sanžíme k tomu zápádu přibližovat. Já říkám, řezat to hlava nehlava. ;-) (samo všeho s mírou, aby to někdo blbě nepochopil).

Četl jsem si vaše diskuze ve kterých zaznělo o pochybení zoo. Ano mohli mít lépe zabezpečený přístup k ještěrů, aby se nedostal člověk ke zvířatům, kdybychom vzali to to do důsledku, tak by každého návštěvníka museli u brány prohledat, aby náhodou neměl zbraň u sebe, a nebo něco čím by mohl zvířatů například ve výběhu ublížit. Je to nemožné zabránit člověku který chce ničit, aby neničil a tohle byl případ lidské krutosti a bezohlednosti. Myslím si, že ten kluk ani za to nemůže. Nevíme podklady, které ho podnítili k jeho činnu. Může to být psychika, či ovlivnění jinou osobou, což nepředpokládám. Vina? Vinu bych přiložil rozhodně výchově toho dítěte, nikoli pochybení ZOO. Když člověk bude chtít najde způsob jak uškodit;-) Je to odtřesné, ale děje se to a tito lidé jsou mezi námi.

Oslinko, nesmíš to brát doslova, to jen s náma teraristama trochu lomcují emoce, samo že by ho nikdo nezabil! Ale taky nevím jak by jsi si představovala o nečem takovém "slušnou" diskusi!? Iluze nemusíš ztrácet, aby jsi nedopadla podobně, třeba ten malý hajzlík taky ztratil iluze, možná i cit a spousty jinejch věcí! Nicméně taková krutost v 7 letech je docela zarážející, navíc asi trochu promyšlená- šikovně se vyhnul senzorům, nevím jestli si to neobhlídnul dřív, i když v sedmi letech asi spíše trochu štěstí, trochu náhoda, ale nikdy nevíš.

Kdesi jsem cetla, ze u deti ono naucene chovani (= chovat se hezky ke zviratum) neni, jeste jsou male a uci se pozorovanim ostatnich. Maji v sobe pud lovit. Tak treba cast toho impulzu sla odsud, z dedictvi predku. Ale souhlasim jinak s tim, ze pocitacove hry a nasili v televizi otupuje a nici dusi. :-|

Já bych to viděla trochu jinak,tomu klukovi je sedm,to je ještě dítě a rodiče asi někde museli udělat chybu ve výchově(i když co je to za rodiče když nemají pod dohledem 7leté dítě),je možné že hoch to prostě nemá v hlavě v pořádku(což měli opět rodiče řešit),v dnešní době se děti nechávají volně růst,nesmíte jim dát ani pohlavek aby vás nezažalovali za týrání,s dětmi si rodiče nehrají protože musí vydělávat peníze,děti jsou naučené čučet do bedny nebo do komplu a jiné koníčky nemají.Zájmových kroužků je poskrovnu protože na to nejsou peníze.Děti nic nezajímá jen lumpárny za které nemohou být potrestány!A oni to ví!Vaše (některých)názory zmetka zmlátit nebo zabít jsou zcestné,asi málokdo z Vás by doopravdy dokázal zabít dítě že?Je to jen vztek v nás a určitá bezmocnost aspoň nějak vyjádřit svůj názor na věc.Musíme si víc všímat našich dětí co z nich roste a dávat jim správný směr...;-)
PS:Já byla mlácená jak nezralé žito a je to špatně,akorát jsem se jako dítě zatvrdila a dělala naschvál i když jsem věděla že dostanu dvakrát tolik.Ale když už tak ať to stojí za to,stejně by mně to neminulo.

Se vším se dá stoprocentně souhlasit. U mne, když si tak vzpomenu na školu, otec sám doporučil třídní učitelce na základní škole (na prvním stupni), aby když budu zlobit, (cituji doslova);,,...klidně mu nějakou střihněte". A ani mi už pak nenapadlo si doma postěžovat, když k tomu opravdu došlo.
Nevím tedy proč si myslíte, že pohlavek v pravou chvíli, byl ve vašem případě špatným výchovným prostředkem. Možná Vás opravdu ,,inspiroval" k (jak jste to nazvala) zatvrzení a dělání naschválů, každopádně ze statistik jasně vyplývá že generace současných čtyřicátníků a starších, vychovávaných občasným výpraskem nebyla tak problémovou generací jako současný děti. Takže v dnešní době jen nechápavě sleduju, proč je ve společnosti neustálá snaha napravovat, už léty úspěšně prověřenou praxi.

Víte to nebyl pohlavek ale nebudeme mluvit o mne.Mojim dětem střihnu jen to fikne a nikdo z vyšších sfér mi v tom nezabrání.Já prostě dacany doma mít nebudu.A připomněl jste mi tím učitelem našeho soudruha učitele který se s námi nepáral a ještě jsme mu museli poděkovat(věčně jsem měla vyškubané kotlety).A doma by nás ani nenapadlo něco kváknout páč by byl výprask ještě jeden.Pohlavek ve správnou chvíli na správném místě je jen k dobru.;-)

proč je ve společnosti neustálá snaha napravovat, už léty úspěšně prověřenou praxi.

Nemyslím, že by v tom měla prsty ta část "společnosti" které se výchova bezprostředně týká, jak tak sleduji situaci, stále víc jsem přesvědčen, že pouze Džamila a její hejno vrstevnic trpí vzhledem k věku babičkovskými manýry. Usuzuji tak z toho, že to, co mě u mých dcer dokázalo spolehlivě vytočit, mě nechává u vnoučat zcela v klidu.
Osobně si myslím, že přiměřený fyzický trest v pravý čas, je ta nejlepší výchovná metoda, kterou praktikují při výchově potomků nejen lidé, je jasná stručná a účinná. Džamiliny návrhy hraničí s psychickým týráním, což je daleko dlouhodobější a krutější trest než obyč pohlavek. A to úplně pomíjím drzost Džamily a spol., která bez skrupulí obviňuje mě (nás), naše rodiče a všechny naše předky z toho, že nedovedli vychovat své děti. Nevím jak to chodí u Džamily u nich na východě, nebo odkud to vlastně je, ale asi to žádná sláva nebude.
Proto tvrdím to samé jako mí předci, "škoda rány, která padne vedle".

Nejsem psycholog a už vůbec né dětský psycholog. Ale několik šesti–sedmiletých dětí jsem zažil. Nemyslím si, že v tomto věku (ať už s počítačem a TV, nebo bez) jsou lidské bytosti apriori vrazi či ničitelé. Člověk je v tomto věku velice zvídavý, na druhou stranu má docela problém to množství nově získaných dovedností a znalostí utřídit. Ne tak utřídit správně. Ne vždy takovýto človíček je schopen rozlišovat vinu a trest, dobro a zlo.
Nechci toho fakana omlouvat, to v žádném případě, ale nemohlo to být třeba tak, že prostě kluk se zamiloval do krokodýla a chtěl mu přilepšit? Třeba viděl krmení a líbilo se mu, tak to chtěl zkusit sám. Vzal to první co bylo po ruce a šup s tím do vody ke krokodýlovi.
Je ovšem možné, že to bylo taky jinak...

Myslím, že tento názor bude jedním z těch, co se pravdě blíží nejvíce. Taky nejsem psycholog, ale myslím si, že mladíka nevedla k takovému činu zloba nebo touha po pomstě vůči ještěrům. Jak GG řekl, mohlo ho zaujmout krmení krokodýla a pak už je teda na rodičích, aby si toho nejen všimli, ale aby zabránili něčemu takovému, jakože že si to to dítě půjde potajmu vyzkoušet.
Děti teda ještě nemám, ale řekl bych, že jako rodič bych měl mít zájem o to, co baví mé děti.
Ale je to pravdaže jen verze.
Hlavně přátelé klid. Zbytečná agrese, ač ve slovech, opravdu nikam nevede.
Chyba jediná - rodiče.
A teda pohybové senzory, jež oklame 7mileté díte, no pardon.... Nepomohli tomu trocha novináři? Nezapomněli to v ZOO zapnout? A kdyby je jen náhodou měl obejít s velkým štestím, co pak udělá za problémy se tomu vyhnout, někomu zkušenému... někdo si na těch 13 vzácných plazů udělá zálusk a už je potkáme někde na burze...
Jinak je to pravdu strašný...:.(

Těžko dělat závěry, kdo ví jak to vlastně bylo. Mám stejně staré dítě a nedovedu si představit jak se "šikovně vyhybá pohybovým senzorům" jak vleze do výběhu kde chovají molochy, želvy, goany a další druhy společně jako v tomto případě a nakonec se mu podaří vše pochytat nebo trefit kamenem. Nebyl to malej Aboridžínek?

no som sice mierumilovny clovek, a s tym ze ma chlapec 7 rokov mate pravdu, ale co vyrastie z dietata, kt. dokaze v tak rannom veku nieco tak ohavne. co bude robit potom? strtela som sa s pripadmi, kedy ludia ublizuju zvieratam, najcastejsie mladez. a niekt. zabery su otrasne. kto videl pribeh o psikovy, kt. tahali za autom az mu skoro vypadli creva a to doslovne, vie o com hovorim. s takych deciek vyrastu len vrahovia a vagabundi. je to krute, ale podla mna si ziadne pravo na zivot nezasluzia. kto dokaze ublizit bezbrannemu nevinnemu zvieratu je schopny naozaj vsetkeho!

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru