Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Praha buduje líhniště pro užovky

Trochu vyhraněné názory, ale na to jsem u Tebe zvyklý a s mnohými i souhlasím.

ale jen prostý zájem a chuť každého kdo má zahradu
Ano, "hromady bordelu" na zahrádkách jsou fajn, ale dospět k tomu, aby lidé ty hromady měli, to chce kvalitní osvětu. Lidé kašlou na jiná zvířata, natož pak na nějaké "slizké, hnusné, zákeřné" hady. Na zahrádce mám taky kompostík bez cedule, letos proběhla i prořezávka okolních stromů, aby byl pěkně prosluněný. Stejně tak to s radostí dělá spousta lidí na lokalitách o kterých jsme se tu kolikrát zmínili, jenže tam jsou opravdu hrdí na to, že tam ty hady mají a opravdu si je tam chrání a přizpůsobují jim podmínky. Ano, je tam spousta chatařů, spousta náplavy z měst, pro které je osvěta nezbytná, jelikož mají na ty tvory náhled úplně jiný. Stejně jako u nás v obci. Je tu jen jeden člověk, který takové "udělátka" buduje na zahrádce a to jen proto, že jsem ho nakazil (samozřejmě i pro kladný přístup k životu okolo sebe, bez toho by to nešlo). Ano, kdyby to fungovalo tak jak píšeš, bylo by to zřejmě lepší, ale tak naivní Ty, ani já nejsme. Netuším, jak moc jsou potřeba takové udělátka na tamních lokalitách, to komentovat tedy nebudu. Každopádně k budování "udělátek" na veřejném prostranství povolení a finance prostě potřeba jsou. A většinou, když už někdo projekt schválí, dá na něj peníze apod., tak to chce u toho projektu mít zohledněno.
Navíc mě to připadá alibistické, zvláště v situaci kdy nejsme schopni zabránit likvidačnímu vybíjení lokalit viz. nedávné téma "užovky versus vodárny".
Určitě jsou průšvihy, kde jakákoliv ochrana přírody krachuje, stejně tak třeba nelegální zavážení odpadem lokalit s vzácnými obojživelníky, kde se ve finále justice postará o ještě větší zesměšnění jakékoliv snahy, když viník vyjde beztrestně. Jsou věci co daní lidé ovlivnit mohou a jsou věci, které nemohou. Nevidím ale tak negativně práci lidí, co něco dělají i mimo své zahrádky. Prostě a jednoduše se domnívám, že je lepší dělat něco, co dělat lze, než na takové projekty krafat, spojovat je s průšvihy jinde a nedělat nic, jen hledět na to, jak další a další druhy pomalu (někdy rychleji) mizí.
na co se dá halasně upozorňovat a uvádět za zářný příklad činnosti a ochrany
Samozřejmě, každý si chce přihřát polívčičku, ale takové upozorňování by mohlo být dobrým krokem k měnění přístupu lidí a jejich pohledu na tahle zvířata jako na ohrožená s nutností jejich ochrany, namísto nutnosti ušlapání každého hada, co se mi dostane do zorného pole.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality