Předmět Autor Datum
Kdoví, co to je. Každopádně poprvé to vidím skloňovat v ženském rodě.
Axolotl 05.09.2009 21:00
Axolotl
asi k tomu zvádza to meno čupakabra,tá čupakabra sa vybaví skoro automaticky....
audax 08.09.2009 13:11
audax
Mě to teda moc nesvádí, když o Chupacabras jsem slyšel už dříve. Ustálený tvar v češtině je podle mě…
Axolotl 08.09.2009 16:52
Axolotl
podla toho,ako sa to napíše,väčšinou na rôznych "bežných" stránkach,novinách,časopisoch nájdeš prepi…
audax 09.09.2009 11:26
audax
Samozřejmě, takhle jsem to bral (ohledně těch novinářů). Dost zvláštní ale je, že Chupacabras jsou p… poslední
Axolotl 09.09.2009 23:19
Axolotl

Mě to teda moc nesvádí, když o Chupacabras jsem slyšel už dříve. Ustálený tvar v češtině je podle mě TEN Chupacabra/s. O kryptozoologii se totiž docela zajímám a nikdy jsem se nesetkal s přepisem v ženském rodě (v knihách, časopisech). Navíc ve španělštině se mu říká El Chupacabras - já španělsky neumím, ale to "El" by snad mělo označovat "ten", čili mužský rod? Na druhou stranu, kdybych o tom neměl ani páru, asi by mi to skloňování přišlo normální, a navíc o to ani tak nejde, jako spíš o to, jaký to je tvor...to z toho videa vypadá na nějakou psovitou šelmu.

podla toho,ako sa to napíše,väčšinou na rôznych "bežných" stránkach,novinách,časopisoch nájdeš prepis ako čupakabra,nie pôvodný,a to slovo už v prepise,čupakabra už spôsobom napísania mnohých zvádza k tomu,že je to nejaká čupakabra,málokoho napadne na prvý pohlad,že by to mohlo byť nejaké,alebo nejaký čupakabra,väčšinu hned automaticky napadne nejaká čupakabra,a novinky a podobné stránky väčšinou píšu novinári,ktorí majú o mnohých veciach rovnakú šajnu ako sardinky v paradajkovej omáčke o studenej fúzii.Ešte dodám k tomu tvorovi-na pár stránkach som našiel info o tom,že by sa mohlo jednať o nejakú dosial neobjavenú/nepopísanú formu šakala.Podobných zdochlín sa už našlo viac,väčšino to bolo uzavreté tým,že sa jednalo o prašivinou postihnuté jedince šakala/kojota a spol.A možno je to naozaj to,čo sa pod pojmom čupakabra už dlho traduje a nikto tomu doteraz neveril,že to aj reálne existuje.Dlho sa za vtip považoval miniatúrny pralesný slon z Konga,nedávno bol objavený rovnaký minislon na Borneu

Samozřejmě, takhle jsem to bral (ohledně těch novinářů). Dost zvláštní ale je, že Chupacabras jsou popisováni někdy i dost jinak, než jako nějaká forma šakala nebo kojota. S těmi zvířaty to je někdy opravdu úsměvné, je znám případ obřího druhu geckona (dnes již pravděpodobně vyhynulého, ale co kdyby?:-D), který byl objeven v muzeu, kde už dávno ležel a potom byl teprve popsán http://en.wikipedia.org/wiki/Hoplodactylus_delcour ti. Nebo s uznáním existence takové gorily to taky bylo bouřlivé.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru