Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Neznámý chovatel odložil u popelnic terárium i s jedovatou zmijí

Tyhle všechny debaty jsou mimo mísu.
Zajímalo by mi jak si představujete zpřísnění? Ano, na zbraň musí být dle zákona zbrojní průkaz. A kolik je mezi lidmi zbraní na černo? Viděli jste statistiku; kolik lidí odevzdalo jenom loni nelegálně držené zbraně, když byla vyhlášena dočasná amnestie?
Problém je v tom, že ti zodpovědní chovatelé mají nebezpečná zvířata už dnes řádně zaregistrována a pokud dojde k jakémukoli zpřísnění legislativy, bude to postihovat jen ty zodpovědné.A možná i další utečou do ilegality.
A ti nezodpovědní (a že nějaké taky znám) mi klidně do očí řeknou; že si pořídí co chtějí, že si nenechají do toho od nikoho mluvit (tedy ani od jakéhokoli úřadu), a že tedy nic nebudou nikde nahlašovat. Dle jejich argumentace jsem nakonec vůl já, když mám zvířata řádně zaregistrovaná protože dle některých až jejich extrémních názorů, když jim něco uteče, nikdo jim nedokáže že se jedná o jejich zvířata.
Zkuste si položit otázku: A od jakého ,,chovatele" si myslíte že pocházela ona zmije u popelnice? Toho zodpovědnýho a nebo toho nezodpovědnýho?
Dle mojeho názoru nelze podchytit úplně všechna zvířata mezi chovateli.
A k podchycení co možná největšího počtu exemplářů je nutné pracovat dlouhodobě na serioznosti a důvěryhodnosti mezi chovateli a institucí (v tomto případě KVS) která má registraci provádět. Pokud budou pravidla nastavena tak, že je bude většina chovatelů považovat za jakousi ,,buzeraci" (jak jsou nastavena v současnosti-včetně zpoplatnění, popř. se ještě zpřísní), situace se nezlepší (bohužel).

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality