Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Neznámý chovatel odložil u popelnic terárium i s jedovatou zmijí

Taky se k tématu vyjádřím. Já tento problém chápu takto: Vzhedem k tomu že osoba byla možná cizinec, je možné že sem byla propašována z balkánu. A není to vůbec nereálné. Nemusel mu ji nikdo prodávat.

Je zde snaha vymyslet jiný způsob značení zvířat než čipování. Osobně myslím že aktualizované foto nebo soubor fotek a popis zvláštních znaků by bohatě stačil místo nesmyslu -čipování. Třeba za dohledu, nebo ověření kontrolním orgánem. Uvědomme si že výjde-li se chovatelům vstříc mohou své povinosti dodržovat ochotněji.

Dále bych viděl jako vhodné opatření zařídit dosledovatelnost- Vytvoření papírů, které putují se zvířetem, je-li prodán a nutnost nahlásit jeho prodej kupujícím i prodávajícím. Zápis majitele do papírů zvířete. Je tedy možné ověření je-li toto dodrženo. Kontrola chovu je určitě vhodná, ale myslím že bohatě stačí na začátku a v průběhu chovu, nedojde- li ke změně jen minimálně.

Důsledné dodržování evidence odchovů a jejich nutnost je registrovat. Třeba i určitou dobu zákaz prodeje- 2-3měsíce než se projeví urč. znaky vhodné na popis, foto. Nebo u mláďat aktualizovat foto častěji. Se zavedenou dosledovatelností by nebyl problém odhalit nezákoný prodej- do 18ti let...

Co s nelegálním chovem- kontrola neb. zv. na burzách zabavení zvířat bez papírů v součinnosti s polici, kontrola a dohledávání inzerovaných neb. zv. - inzeruje Novotný- je v seznamu chovatelů, ano má teď registrovaný odchov, v pořádku. .... odhalování pašovaných zvířat... Toto je ovšem problém, nedostatečných paravomocí kontrolních orgánů, možná neschopnost součinosti s polici kt. tuto pravomoc má větší a hlavně úplně jiné primární poslání těchto kontolních orgánů. De facto je toto pouze doplňková činnost.

Sranda je když zákon na ochranu nebezp. zvířat, který byl vytvořen pro JEJICH ochranu před neodbornou manipulací a jiným týráním, nutí jejich majitele tato zvířata týrat čipováním :o)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality