Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Neznámý chovatel odložil u popelnic terárium i s jedovatou zmijí

Tady se možná bude hodit citát, který pronesl tuším Benjamin Franklin "Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu, ani bezpečnost."


Samozřejmě tu nikdo nechce anarchii. Současná legislativa to řeší dostatečně. Nedodržování zákonů je pak už věcí jednotlivce. Nebezpečná zvířata ve smyslu vyhlášky č. 75/1996 Sb. jsem registrovaná měl. Stejně tak bych registroval i zvířata vyžadující zvláštní péči. To je jen o osobní zodpovědnosti a žádné novelizace, restrikce nezabrání tomu, že se občas dostanou zvířata do ruky i lidem s jiným přístupem. Jedovaté hady nechovám, ale rád bych je v blízké budoucnosti pořídil. Nerad bych, kdyby mě měl někdo buzerovat a posuzovat, zdali si je pořídit smím. Obzvlášť lidé sedící na úřadech, kteří ukazují na leguána a ptají se - "to je ten co mění barvy?", nebo vám říkají, že budete do přírody vypouštět odchovy od zvířat, kde samice pochází z Balkánu a samec z Německa. A to si nedělám srandu, to jsou osobní zkušenosti z jednání s úředníky. Tací lidé by mě posuzovali? Děkuji pěkně. Uvědomme si, že si tu sami svým nesmyslným řevem a nepochopením, ať už se jedná o psy, nebo o jedovaté hady zužujeme už tak dost úzké mantinely takovým způsobem, že za chvilku budeme chodit jen po čáře, bojíc se do strany pouze kývnout.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality