Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Muž pašoval kakaduy palmové

Ano, s tím co jste napsal v prvním odstavci s Vámi souhlasím, sám jsem chovatel, ale také zárověň ochranář, respektive budoucí ochranář, tedy zatím ve stádiu studia.
Souhlasím, ale jen kromě jedné věci. Za hluboký zájem o přírodu nemohu u někoho považovat to, že v přírodě drancuje vzácné a ohrožené populace živočichů, tím že odchytí několik jediců do chovu a případný odchov se už zpátky do přírody nevrátí. Pokud by to bylo ovšem naopak, odchyt jedinců, v rámci legální organizace, za účelem rozmnožování a navrácení potomků zpět do volné přírody a tím posílit ohroženou populaci, tak proti tomu, bych neměl ani jednu námitku, ba naopak.
Taky ale záleží na tom o jaké druhy zvířat se jedná, jestli bude někdo pašovat kriticky ohrožené druhy, či legálně importovat druhy, které takovému stavu ohrožení nepodléhají. Ikdyž je pravda, že legální importy probíhají opravdu ve velkém množství a proto by se podle mého názoru měly také omezit.
Kdybych se měl vyjadřovat ještě k současné ropné katastofě, tak bych se musel zase nehorázně rozčílit, nemá to totiž obdoby a k poslednímu příspěvku se tady také nemohu vyjádřit, musel bych použít spoustu vulgarismů, tak i ohledně katastrofy.

démonizace a pařičné opepření bude použito účelově zase jen proti těm známým nepřátelům přírody a všeho živého, což jsou paradoxně lidé, kteří zvířatům povětšinou věnovali pořádný kus svého života.

Když se na to podíváte z jiného úhlu pohledu, toto by se nedělo, nebýt takovýchto případů.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality