Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Milka sa uz nevyplaci, tak bude Dundee :-D
boa.constrictor 06.05.2011 19:58
boa.constrictor
by mě spíš zajímalo, kdy se proti tomu postaví nějací zelení býložraví joudové, co prd vědí, ale zat…
Aurifer 06.05.2011 20:55
Aurifer
Aurifer - jsme rodina zelených býložravých joudů a kupodivu jsme zajedno - lepší menší, než větší zl…
Y Draig Goch 14.05.2011 10:18
Y Draig Goch
Právě že ono je to o tom realistickém uvažování, jak píšeš. Taky to nebyl nějaký obecný útok na všec…
Aurifer 14.05.2011 20:13
Aurifer
Ztráta biotopů... to je největší děs ze všech a na to se mi většinou nechce ani myslet. Přednášku ud… poslední
Y Draig Goch 15.05.2011 10:20
Y Draig Goch

Aurifer - jsme rodina zelených býložravých joudů a kupodivu jsme zajedno - lepší menší, než větší zlo. Poptávka je a bude - ať už z odchovů nebo přírody, lidi jsou prasácky rozežraný a nevědí, co by roupama snědli a než aby docházelo k pašeráctví a lovu ve volné přírodě, ať je to tedy aspoň z chovu. Ve srovnání s masovou produkcí jatečních zvířat je těch pár krokodýlů relativně nula nula nic, zato v Amazonii a podobných oblastech (i když jako největšího potenciální importéra, tuhle problematiku jsme nikdo nezkoumali, vidím tradičně Asii) by jeden každý kousek chyběl...:-/
Sentimentu netřeba - spíš realistického uvažování.
A ten skvělý tendenční nadpis - krokodýlí jatka! Snad krokodýlí farma s povolením k nějaké té jateční činnosti, ne? Chjo, novináři!

Právě že ono je to o tom realistickém uvažování, jak píšeš. Taky to nebyl nějaký obecný útok na všechny vegetariány. Jestli jste nebo nejste vegetariáni, to je vaše věc a mně osobně do toho vůbec nic není. To byla reakce pro ty přesentimentálnělé autory různých slintů-stačí si najet na nějaké vlákno o krmení nebýložravých terarijních zvířat, leze se jich tam uplně zbytečně pohoršovat dostatek.

Ale to je trochu věc jiná- zvířata v jejich domovině v současnosti neohrožuje lov pro maso nebo třeba kůži nějakým rozežraným bělochem, a když, tak jenom v naprosto minimální míře. Už je dávno jiná doba, než tomu bylo třeba před 100 lety. I co se týče toho pašeráctví nebo importů- to je oblíbená politická propaganda, ale v reálu je uplně mimo. Zvířata v přirozeném prostředí ohrožuje ztráta biotopu, konkurence nebo predace nepůvodními druhy, zavlečené choroby atd a hlavně tlak ze strany rychle se množících domorodců. Ti mají vesměs totiž uplně jiné starosti, než si chránit přírodu. Ale to je politicky dost nepopulární pravda. A ať se to může komukoliv jakkoliv hodně nelíbit, tak pro řadu druhů je každý reprodukční chov v lidské péči jednou z nemnoha možností, jak dotyčný druh zachovat...takže neni uplně na místě každou farmu hned zatracovat. Ikdyž to možná není případ téhle konkrétní farmy.

Ztráta biotopů... to je největší děs ze všech a na to se mi většinou nechce ani myslet. Přednášku udělám komukoliv a kdykoliv, žít s tím vědomím není žádná legrace... V neděli při snídani jsme utrpěli takový hezký dokument, jak to vypadá v Amazonii... je to hrůza. Lidi by měl někdo nějak začít ubírat, ale ten mor se ne a ne přestat šířit...
Je pravda, že domů bychom si masožravce... nebo spíš hlodavcožravce? Jo, hlodavcožravce, mermomocí nepořizovali. Stačí pes a tři kočky, které rozhodně nenutíme stát se vegetariány (najdou se i tací magoři) a jeden leguán, který s námi sdílí zálibu v zeleném... :-D
Co mě dere nejvíc ze všeho je ta obecná ignorance. Že lidi neumí vidět věci propojené, to jak fungují - že když tady zmizí jedna věc, další dvě, které jsou na ní závislé půjdou taky a na těch dvou jsou závislé už čtyři... a že irbisů je pět a půl a nedostanou se k sobě, aby se rozmnožili a až jednou nebudou... a nejsou to jen irbisové.
No, zanechme pochmurných úvah. Možná se jednou tahle planete pěkně oklepe, vydrbe si blechy z kožichu a bude jí líp. Já jsem rozhodně všema deseti pro. Do té doby - ano faremních odchovům, ano odchovům v ZOO, ano odchovům i ohrožených zvířat u schopných soukromých chovatelů... a k tomu osvěta.
A dost, moc kecám. Omlouvám se.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru