Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Video je hezky i zajimavy. Zajimala by me zivotnost tech zvirat, kdyz je furt nekdo ocumuje, foti, a…
boa.constrictor 29.10.2011 19:11
boa.constrictor
Myslím, že těm prckům to je víceméně jedno. Když jsem měl doma Daniovo NZ, tak jsem je taky furt oču…
cejna 29.10.2011 20:12
cejna
Cejno - suhlas :-D Oni si po case celkom dobre zvykaju. Polozim im gekona rukou az takmer pred hlavu…
danio007 29.10.2011 20:19
danio007
Opravdu ty bičovky žerou rybky?Proč je tedy v terárku taky tak nekrmíte?
Melda 30.10.2011 16:19
Melda
Meldo obcas krmej. Ale je treba davat bacha na rybicky ze zveraku a mit radsi vlastni..
Radar14 30.10.2011 16:27
Radar14
Já tomu moc nerozumi::).Myslel jsem,že jsou to potravní specialisti a žerou jen gekony.Tady vidím,že…
Melda 30.10.2011 16:30
Melda
V tom máš pravdu, osobně bych tak nejuchal. Jak je psáno ostatně i v reakcích dole pod videem, jedná…
Epanterias 30.10.2011 16:48
Epanterias
Prasiny mi žraly ryby vždycky bez problémů. I ty NZ co jsem měl doma. Žádný problémy se zažíváním js…
cejna 30.10.2011 16:55
cejna
Ako pise Epanterias su to fronticintky. Je vidiet na ich hlavach, ze to niesu klasicke prasiny alebo…
danio007 30.10.2011 17:56
danio007
Jj, my je krmili hlavně rybama a gekonama a bylo to OK. V okamžiku, kdy začaly víc brát myši, tak šl…
Aurifer 30.10.2011 18:29
Aurifer
Myslím, že ani myši nejsou u bičovek zas takovej problém. Můj samec je žere už 2 roky a je OK. Mezi…
cejna 30.10.2011 18:42
cejna
s krmením a hlavně rozkrmováním "problémových" druhů rybkami mám výborný zkušenosti,všichni (Atheris…
viper 30.10.2011 19:18
viper
podle mně to není tím,že by to byla jejich obvyklá strava ale že jim to nějak připomíná žabky což bu… poslední
Aurifer 30.10.2011 19:33
Aurifer

Cejno - suhlas :-D
Oni si po case celkom dobre zvykaju. Polozim im gekona rukou az takmer pred hlavu a kludne si ho vezmu. Fotenie pri akcii im tiez nerobi problem.
Importovane zvierata casom tiez dobre skrotli. Pekne mi pili uz aj priamo z rositka.
Ale inak zaujimave video. Hned vedla v stlpci je od toho isteho este jedno, tiez peckove:-)

V tom máš pravdu, osobně bych tak nejuchal. Jak je psáno ostatně i v reakcích dole pod videem, jedná se v převážné většině o druh Ahaetulla fronticincta, který žere v převážné míře ryby. My jsme kdysi krmili jak nasuty, tak prasiny rybami, když nám vypadl zdroj gekonů a dopadalo to s nimi dost rozpačitě, polovina nám jich padla, přestože se jednalo o hady, které jsme měli už půl roku a na cosymbotech a hemidactylech nepadl ani kus. Zkrmovali jsme převážně mečovky a paví brka, zkrmování nebo cpaní v současnosti "oblíbenými" ančovičkami dopadalo ještě hůř (většina mrtvol je měla uvnitř nenatrávené). Neříkám, že to nejde jako změna, ale pravidelné krmení jim dle našich zkušeností dobře neudělalo. A v dnešní době, kdy je všude tři ****** gekonů za pakatel bych jimi nekrmil ani omylem.

Prasiny mi žraly ryby vždycky bez problémů. I ty NZ co jsem měl doma. Žádný problémy se zažíváním jsem u nich nezaznamenal. Je teda pravda, že to nebylo krmení opravdu dlouhodobý a nikdy jsem je neměl na rybí monodietě. Ale ve střídání ryb, gekonů a myší nevidím problém ;-).

Ako pise Epanterias su to fronticintky. Je vidiet na ich hlavach, ze to niesu klasicke prasiny alebo mycterizansky.
S tym, ze sa v prirode bezne nestretnu z rybkamy by som tak celkom neuhlasil. Ziju na nejakych tych cistinkach, kde aky taky pristup k rybkam ktore sa vyhrievaju v plytkej vode, pripadne skryvaju pod konarmi rastlin pristup mat budu.
Ako tu uz bolo spomenute, orientuju sa hlavne zrakom, takze v plytkej vode kde sa tie rybky hemzia ich to bude pritahovat a neverim, ze si sem tam nezobnu...
Ono bude aj rozdiel na kazdom kuse. Moja dospela samica si vzala rybku iba 2x (za 2 roky) a predchadzala tomu hladovka, ze koniec. Inym beru rybky bez problemov.Zrejme bude dost zalezat aj od toho, kde boli zvierata odchytene.Ak boli chytene niekde v blizkosti vody, kde si mohli kedykolvek nejaku rybku chytit, tak ich budu brat aj v terarku. ak nie, tak nie.
Potravinovy specialisti - ano.
NZ (ktore spominal Cejna mi beru aj rybky, dokonca si uz vzali aj 2 holicata aj gekony. Rozdiel je v tom, ze rybky maju v terarku 2-3 dni, holica dam rano a vecer ho hodim pavukom (a ze ich uz bolo), lebo je tuhe, alebo tam proste nieje. Ale z toho mnozstva holicat si vzali iba 2x. Kdezto, kazdy gekon ma v terarku trvanlivost tak nanajvys par sekund:-DNajdlhsie trva kym si ho vsimnu.

Inak myslim, ze je rozhodne lepsie krmit ich rybkami ako holicatami. Predsa len, vyzivove hodnoty a mnozstvo tuku bude u rybiek rozhodne blizsie gekonom ako u holicat.
Nejaka monodieta aspon u mna nehrozi (myslim ina ako gekonova:-D). Rybky maju praktycky stale, raz za cas im tam hodim holica a tak raz za 10dni nejaky ten gekon.

Tuto fotku som uz mylsim daval do vlakna Ahaetully, tak snad nebude vadit...
[http://i687.photobucket.com/albums/vv240/danio0007 2/IMG_6892-1.jpg]
A.prasina a mecun (mecovka).

Jj, my je krmili hlavně rybama a gekonama a bylo to OK. V okamžiku, kdy začaly víc brát myši, tak šly postupně do kopru...na rybách to dlouhodobě bylo uplně v poho, i u mláďat. Ostatně, my i žabožravkám z nouze místo myší dáváme ryby, protože to je pořád podobnější maso, než to myší. Akorát teda bacha na 2 věci- 1.ryby ze zverexu. Ono některá akvaristická léčiva hadi špatně snášej a tyhle menší druhy s rychlým metabolismem jsou schopní na to chcípnout. 2.mořské ryby- vůbec nedávat, jak z hlediska obrovského obsahu soli, s kterým si řada plazů a obojživelníků vůbec neumí poradit, tak i z hlediska výrazně horší stravitelnosti (ty sardele, šproty atd)

Myslím, že ani myši nejsou u bičovek zas takovej problém. Můj samec je žere už 2 roky a je OK. Mezi krmeníma dávám větší pauzu než když dostává gekony.
Onehdá jsem četl, myslím na venomlandu, příspěvek nějakýho maníka, kterej krmil prasiny myšima bez problému nějakých 10 let. A ten je dokonce i cpal...
Edit: je to tady

s krmením a hlavně rozkrmováním "problémových" druhů rybkami mám výborný zkušenosti,všichni (Atherisky,bothropsové,botriechisové,trimáci atd...)je dobře brali a trávili -podle mně to není tím,že by to byla jejich obvyklá strava ale že jim to nějak připomíná žabky což bude základ jejich stravy (mám na mysli hlavně mládata) a navíc jsou daleko líp stravitelné než obligátní myšata.
je ale potřeba dát pozor na několik věcí: 1)zdroj -rybyčky z akvaristiky mají za sebou dost často nějakou léčbu,a přípravky k tomu používané bývají dost toxické,takže krmit jen z prověřeného zdroje -mně se hodně osvědčili načeřenované střevličky východní-je to silně invazivní introdukovaný druh který zamořil už skoro všechny vody v republice takže není problém je najít a nachytat a navíc člověk dělá přírodě službu.Druhá varianta jsou koupené "grundle" samozřejmně sladkovodní -např v Makru je mají v podstatě pořád za závratných cca 80 kč. kilo.Jak už psala Aurifer mořské ryby zásadně ne.
2)chce to krmit o trochu častěji nebo ve větších objemech než myšaty,jinak hadi hůř přibírají a rostou.
3)při krmení rybami je dobré přidávat vitamíny skupiny B,hlavně B1 který ničí Thiamináza v syrových rybách obsažená - z toho důvodu je nejlepší krmit živými nebo čerstvě zabitými rybami,u mražených dávat pozor aby byli co nejkvalitnější a ihned po rozmražení zkrmit nebo vyhodit - po smrti nebo rozmražení stoupá v rybách její množství.

podle mně to není tím,že by to byla jejich obvyklá strava ale že jim to nějak připomíná žabky což bude základ jejich stravy (mám na mysli hlavně mládata

Jj, ono navíc když se jim hodí živá rybička na suchu, tak jak poskakuje, tak to v těch žabožravcích často vzbudí ten "lovecký reflex" a vezmou ji, kdežto jenom meloucí se hole je nijak nerajcuje :-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru