Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Pohádková symbióza jaderné elektrárny a krokodýlů

Jaderná elektrárna Turkey Point byla tím nejlepším, co mohlo krokodýly americké na Floridě potkat. Jak se zdá krokodýli nesdílejí strach některých primátů z jaderné energie a jejich zdraví netrpí. V chladících kanálech Turkey Point se jim zalíbilo natolik, že se začali obdivuhodně množit a prosperovat.

Zvětšit obrázek
Jaderná elektrárna Turkey Point. Kredit: Fred Ward, EPA, Wikimedia Commons.Dnes jich na jižní Floridě žije více než 1500 a federální vláda je musela přeřadit do kategorie méně ohrožených druhů. Podle mínění vládní agentury ochrany přírody U.S. Fish and Wildlife Service je zvrat v situaci krokodýlů amerických nepochybně z největší části dílem společnosti Florida Power & Light a managementu, který uskutečňuje v prostoru elektrárny Turkey Point.

index.php

Předmět Autor Datum
...pěkný článek, sice se to stále opakuje, ale je to fajn.Jen na fotce miminko krokodýla amerického…
baron2 05.01.2012 22:20
baron2
Jen tak pro zajimavost - v 80. letech kdy se temelin zacal stavet se spekulovalo o vyuziti odpadniho… poslední
bahno 06.01.2012 16:30
bahno

...pěkný článek, sice se to stále opakuje, ale je to fajn.Jen na fotce miminko krokodýla amerického je kajman brýlový. Tyhle omyly jsou ale na netových zdrojích dost časté...jo a v Temelíně určitě krokodýly zachraňovat nebudou, neboť mají místo chladících kanálů věže, které většinu oteplené vody pouští do vzduchu jako páru

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru