Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trochu to na mě působí tak, že se Zoo doslechla o dovozu a usoudila, že by bylo hezké taková zvířátk…
Anička42 22.02.2012 11:06
Anička42
vono než se vyřídí ty spory, že vlastně papíry měli v pořádku, tak Zoo bude půl roku lákat zákazníky…
.JaBula. 22.02.2012 22:57
.JaBula.
No a když začali hnízdit,tak asi měli super péči.V takovém případě by měl být u těchto !klenotů! záj…
eunectes 02.03.2012 19:21
eunectes
jenže v tomhle případě uplně stejně jako u všech dalších podobných případů vůbec nejde o blaho zvířa… nový
Aurifer 02.03.2012 19:28
Aurifer
Bohužel máš svatou pravdu.Tenhle systém podporuje akorát byrokratické myšlení úředníků.Hlavně papíry… poslední
eunectes 02.03.2012 22:44
eunectes

Trochu to na mě působí tak, že se Zoo doslechla o dovozu a usoudila, že by bylo hezké taková zvířátka mít. Tak poprosili kamarády u úřadu, jestli by nešlo nějaká zabavit ... vono než se vyřídí ty spory, že vlastně papíry měli v pořádku, tak Zoo bude půl roku lákat zákazníky na "vzácné, drahé" papoušky a pak je klidně vrátí majitelům (návštěvníci se jich nakoukali už dost). ... Jen se jim to trochu zvrtlo a ptáci jim chcípli.
Omlouvám se, jestli tím nějakou Zoo urážím, nevím jak to tam chodí, takže to je jen můj dojem (a v dněšní době bych se nedivila, kdyby to tak bylo).

vono než se vyřídí ty spory, že vlastně papíry měli v pořádku, tak Zoo bude půl roku lákat zákazníky na "vzácné, drahé" papoušky a pak je klidně vrátí majitelům

Nojo, jenze je v tom hacek. Pokud se nemylim, tak podle zakona zoo nesmi vystavovat zabavena zvirata z CITES 1 (coz palmaci jsou), na ktera nemaji vyjimku z obchodni cinnosti nebo jinou podobnou berlicku, o kterou si snad mohou pri prokazani opravneneho zabaveni nelegalne ziskanych exemplaru cizpem po nejake dobe zazadat. Nektera kombinace nekompletnosti papiru ale primo odporuje tomu, aby zvire takovou vyjimku dostalo, a zoo by tak treba oficialne mohla vystavovat az jedince z F2 generace. Do te doby je mohou mit pouze v depozitech urcenych pro zabavena zvirata nez se prokaze jak je to s temi "papiry".
Nejak si nejsem jista, jestli ptaci byli v expozici nebo v zazemi, ale at uz je to s papirama jakkoli, je obrovska skoda techhle krasnych ptaku, kterych uz moc neni. Navic ve veku, kdy cerstve dosahli dospelosti a zacali hnizdit...je to na pytel...:-(.

No a když začali hnízdit,tak asi měli super péči.V takovém případě by měl být u těchto !klenotů! zájem úřadů na straně původního chovatele a ne ptáky odebrat a zapříčinit tím úhyn!Takhle se mohl povést odchov a bylo by to přínosem pro daný druh a i pro chovatele co se zkušeností týče.Takhle úředníci opět podělali na co hrábli:.(3-[

jenže v tomhle případě uplně stejně jako u všech dalších podobných případů vůbec nejde o blaho zvířat, ani o nějaký jejich úspěšný odchov a přínos (o ten už vůbec ne). Úředníkům jde o to, aby byly správně papíry . Slovy tečka. A pokud nejsou, anebo se jim něco nezdá, tak provedou takovouhle zhovadilost, bez ohledu na to, co to napáchá na těch zvířatech.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru