Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem EU připravuje zákon ....

Osobně bych se ohledně humanitární pomoci omezila na vzdělávání, aby se černoši (a všichni jim podobní) naučili dívat se trochu dopředu a pochopili, že zbytek světa je donekonečna živit nemůže, ale to je jaksi problém celosvětový, nejen africký.
No, můžeš to zkusit. Mám procestovanou část Afriky a poznala jsem pár tamních etnik a jejich mentalitu. A řeknu Ti...já bych na nějakou osvětu černoušků fakt neměla. Páč těch, co o to stojí je v celkovém počtu celkem minimum. Oni se dopředu moc dívat nebudou, žijou v současnosti. Vždycky to tak bylo a ještě dlouho bude. A těžko se někomu logicky rozmlouvají jeho stovky a více let staré zvyklosti. Páč ikdyž to pár těm, co přemýšlejí a jsou ochotní si to nechat vysvětlit vysvětlíš, tak oni ale pořád musí žít ve většinové společnosti. Např. znám jednoho doktora, inteligentní a rozumnej chlap- celá jeho rodina, vč. manželky a dětí mají vysokou školu. Manželka a všechny 3 dcery jsou obřezané. Pravda- v nemocnici a pod narkózou, ale obřezané. Protože neobřezané by se prostě nevdaly.
Jinak v Africe je fakt oproti tomu zbytku světa problém hlavně v tom, že domorodci v globálu netáhnou a čekají na podporu od jinud, protože si zvykli, že jim prostě někdo zadarmo pomůže a něco jim dá...mají to tak nějak v mentalitě a ta je právě oproti tomu zbytku světa dost odlišná. Když to vezmu z hlediska cestovatele, tak nejpříjemnější černoši jsou ti, co ještě nepotkali moc bělochů, kteří by je podarovali. Páč potom mají zafixované, že "jsi bílá- tak mi něco dej". A nepřeju Ti vidět, jak se tváří, když nedáš, protože nemáš.

Jinak s tím ostatním souhlas.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality