Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem EU připravuje zákon ....

poslyš chytráčku, nastuduj si pro začátek třeba rozdíly mezi několik tisíc let domestikovanými a vůbec nedomestikovanými druhy. Pak sem nebudeš dávat jako příklad psy a odpovíš si na otázky sám.

Proč se zvířata vozej? Protože ne všech druhů je v lidské péči ještě dostatek z odchovů. A všimni si- druhy, kterých už je dostatek z odchovů už se taky nevozej (guttáty, různé korálovky a řada dalších druhů) ;-)
Pro populace zvířat ty importy žádná hrozba nejsou, velká část jsou faremní odchovy a ten zbytek je celkem zanedbatelný. Pro ta zvířata je hrozba ztráta biotopu. S tou nic nenaděláš, leda, že bys tam fakt zajel a snížil domorodcům populaci. JInak co se týče těch faremních chovů, tak ty mj. fungují jako genová rezerva. Stejně, jako chovy v lidské péči. Stejně, jako farmy divokých zvířat chovaných na maso a kůži. Když je zakážeš a zrušíš, druh přijde o genovou rezervu. O kterou už předtím přišel v přírodě v důsledku vymizení biotopu. Když zakážeš importy, přijdeš o genovou rezervu z faremních chovů, protože majitelé se na to vybodnou a zrušej chovy. Protože se přeci nebudou starat o něco, z čeho už nebudou mít užitek. Ke smůle těch zvířat, která potom prostě vymřou, protože v přírodě nebudou mít žít kde a v lidské péči taky nebudou.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality