Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Hadovi jsem se v duchu omluvil, řekl chovatel, který přežil uštknutí kobrou

Viridisáka do rukávu od županu, booma kolem krku, do kapsy squámu a do ruky trigouše. To by je mohlo přesvědčit.:-D

Vážně mě to zajímá taky. Když zvířata nenahlásím a stane se mi nehoda, tak budu mít průser a přijdu o ně. Když je nahlásím, tak mi je časem přijdou zplynovat. Režim je proti zvířatům, proti lidem i proti logice.

Co existuje nutnost povolení, tak by se dalo mít v šupleti předvyplněné žádosti (pro případ nehody) s tím, že zvířata mám krátce a chci registrovat (zákonná lhůta na registraci je 30 dní).

Pokud ale registrovat nebudu a budu chtít se zvířaty opustit republiku, tak je po zákazu nebude možné vyvést. Velký problém. To zase mluví pro registraci. Jednoznačně.

Zajímavé je, že mám o zvířata strach a nechci je přiznat "zákonu na jejich ochranu" kvůli tomu, že aparát, který takový zákon vytvořil mi je může přijít zítra zplynovat. Což bych asi neunesl a dopadlo by to takhle:-D:

http://www.youtube.com/watch?v=GtN_772bV-o&feature =related

Na druhou stranu... Tisíckrát to tu padlo. Chov hadů je přihlouplou společností zbytečně démonizován. Naopak je směšné, že ve vyspělé společnosti zakazuje stát svým občanům přírodovědné zájmy. Všude nám říkají, že máme demokracii. Řiďme se tedy tím a zajistěme si prostor se našemu koníčku věnovat. Je třeba budovat osvětu, být vidět, neustále hloupé zákony napadat, angažovat odborníky... V USA také bojují proti snahám o zákaz (zákazy chovu v Zemi, kde bují svinstva jako Rattlesnake Round-up - WTF?::)3-[).

Bude v silách organizace typu KKT vybojovat vítězství? Všechno je to samozřejmě nejisté a popravdě nevím, jak se k problému postavit. Jsem prostě v roli středověké čarodějnice. S upalováním se ještě nepřestalo a současný režim ve jménu tmářství pokračuje. Je to o tom, že moc leží v nesprávných rukách. Pravda je, že z lidí, kteří rozhodují tomu nikdo nerozumí. To je problém. Tito lidé by si ale měli uvědomit, že rozhodují každým dnem o osudu spousty lidí. A každé jejich rozhodnutí ovlivňuje klima ve společnosti. Pokud je moc v rukách hovad bez sebemenší špetky empatie, neštěstí vždy visí někde ve vzduchu. Dost ale nadávání.

Existuje reálná šance, že by se dokázal prosadit vliv lidí, kteří problematice rozumí? Pokud se začne něco dít, jak budeme reagovat a jak se zachováme? Budeme schopni něčeho dosáhnout.

Jaké nejlepší rozhodnutí v zájmu svých chovanců bych měl jako chovatel v současné době udělat?

Zajímal by mě třeba Apophisův názor. Jak vidí situaci KKT a jak se k ní postaví?

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality