Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Hadovi jsem se v duchu omluvil, řekl chovatel, který přežil uštknutí kobrou

Taky souhlas.Ale myslím, že to tak jednoduchý nebude.
Stačí si přečíst ty debilní diskuze na zpravodajských serverech. Ti přispívající tam už se dají brát jako nějakej reprezentativní vzorek naší populace. A třeba po nějakým tom uštknutí, kterejch je poslední dobou, jako na potvoru, nějak víc (nebo se víc medialuzují, a proč asi???) se stačí podívat na poměr těch co se chovatelství zastanou a těch co jsou proti. Pak je jasný, že širší podporu budem získávat jen hodně těžko.
Natočit osvětovej film není špatnej nápad. Jenže kdo ten film odvysílá? V televizi těžko a na youtubu si ho najdou zas jen teraristi.
Třeba v zoologických zahradách by se dal najít docela velkej prostor pro šíření osvěty. Projde jima mraky lidí, zvířata se jim tam líbí a kdyby si u toho nafasovali nějakej trefně napsanej leták nebo brožurku, kde by se dočetli jak chovatelství obecně EUšmejdi hážou klacky pod nohy, tak to by možná na úrodnou půdu padnout mohlo.
Další problém je ale v tom, že lidi nejsou ochotní se veřejně angažovat. A to tím méně, když se jich to nedotýká osobně. Takže ani na argumenty typu, že dnes zakážou chovat plazy, zítra psy, nejspíš moc neuslyší. Většina si řekne, že psy a kočky jim chovat nikdo nezakáže a ten kdo má doma hady je stejně magor, kterýho když ten had řachne, tak mu ještě platí léčbu... To je vidět i na tom, že se nezastane ani pejskař pejskaře. Když se nesmyslně zakazuje nebo omezuje chov "bojových" plemen (což je taky pěkná hovadina) chovatelé těch plemen "hodných" to nechává naprosto v klidu. Někteří jsou možná i rádi, páč si řeknou, že je to dobře, protože když půjdou ven se svým jorkšírem, čivavou, kokrem atd..., tak jim je aspoň nezakousne nějakej zlej rozdivočelej pitbull nebo staford...
Prostě lidi jsou dnes strašně lhostejní a omezení a to se bude hodně těžko měnit.
A oblbnout stát chovem pro vědecké účely? To je myslím utopie. Na to by taky chovatel musel mít odpovídající vzdělání ( a ...pánové a dámy, kdo z vás to má???:-)) a nevěřím tomu, že by stát udělil vyjímku třeba několika stovkám lidí...To je podle mě naprosto nereálnej nápad.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality