Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Rakušané objevili při kontrole české dodávky desítky hadů

že požadavky na tzv. přepravce zvířat platí pouze pro obchodníky, nikoliv pro zvířata ze zájmových chovů. Tyto podmínky musí splňovat pouze osoby, které se zvířaty obchodují na základě živnostenského oprávnění, je to tedy jejich podnikatelská činnost ve smyslu obchodního zákoníku
K tomu já zase dodám tolik, že máš pravdu do té míry, do jaké tuto skutečnost akceptují zahraniční úředníci. A Ti ji neakceptují, jak dokazují případy z praxe. Kdo se nedomluví dobře německy, neumí v tom chodit, nemá bez povolení šanci pokud na něco takového narazí.
Když jsem byl na školení od SVS, tak bylo hezké, že slečna od stolu hovořila podobně, jenže ona nikdy nevezla ani jediného chameleona. Byla víc než překvapená citovanými případy i důvody, proč se já dožaduji tohoto povolení když ho dle teorie nepotřebuji. Ano nepotřebuji, ale to úředníka nezajímá. Z hlediska převozu koní je třeba převoz jednoho záležitostí soukromníka, ale převoz dvou koní už znamená obchodní účel... A jsme u toho. Taky jsem neobchodník, tak jako moji kolegové, jimž byla zvířata prostě zabavená, sebrali jim eura (ten samý případ se opakoval hned dvakrát za sebou při cestě z Hammu), několikahodinový výslech a odpovídající zdržení (mám pocit kolem 4 hodin), záznam (kamarád těm kreténům diktoval latinská jména a ekvivalenty v anglickém jazyce, nepoznali opravdu nic) a výsledek byl takový, že když byli následně po pár měsících "zproštěni" viny, které se nedopustili, dostali dopis s tím, že eura zpět nedostanou, neb padly za obstarání jim zabavených zvířat, která byla na jejich náklady po dobu řešení umístěna v "záchranném centru". Na to se můj kamarád nasral a napsal jim, že ok, peníze nechce, ale chce svá zvířata. Odpověď byla, že si je má vyzvednout v Německu na té a té adrese. Odepsal, že vpořádku a že v pátek dorazí. Obratem dorazila odpověď, že ať nejezdí, že vše uhynulo...
Takže ona nám sice EU políbit prdel může, ale pokud nejsme v naší zemi, máme smůlu a je lepší papíry mít. Ono je hezké, že se člověk neživí čistě chovem, ale po letech se mu povede jeho první odchov třeba sunglow hroznýšů a veze je do Hammu nebo jinam s tím, že tam má dohodnutou výměnu za jinou mutaci (tedy k obchodu za peníze nedojde a nikdo nemá co nárokovat daně kvůli nějakému vedlejšímu nedaněnému příjmu) a následně mu zvířata v hodnotě třeba "jen" 30.000 někdo sebere a už nevrátí, byť nejde ani o chráněná zvířata, ani o zvířata z přírody, navrch mutaci, je to na vraždu.
Osvědčení přepravce se nevztahuje na psa, kočku a fretku (pokud se jedná o zvířata v rodině, ne o zvířata určená na prodej do dalších obchodů, jako i od nás jezdí takové dodávky do Španělska a dalších zemí za účelem výkupu koťat a štěňat) jakožto jediná zvířata , která jezdí s Europasy a patřičnými očkováními za předpokladu, že do té které země smí s ohledem na jejich konkrétní veterinární situaci, případně pravidla danými zákonem (trapná omezení na jistá plemena psů a v USA i koček). Když u nás někdo veze kozu na připuštění za kozlem déle než určitou vzdálenost, musí s ním jet také přepravce a povolení mít. To, že ho nemá a nikdo to nekontroluje neznamená, že to tak není, přestože dotyčný není majitel kozí farmy a podnikatel v oboru. Zkrátka jede napářit Lízu, tím to zvadlo. Zní to jednoduše, ale není. A ano, jinak máš pravdu, správně po nás nic chtít nemají. Ale když se tak stane, bez papírů smůla... A to já si dovolit nemohu, nepůjdu si kvůli tomu sednout, že mi někdo hrábl na zvířata a vlivem toho mi selhala pistole.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality