Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky bohu za těch pár osvícených lidí, co tam vystoupili. Názory široké veřejnosti, až na výjimky, š…
carlos 22.11.2012 10:40
carlos
Konečne dostali priestor aj odborníci a nielen okoloidúci.Ale bordel vo voliére má... Ja osobne keby…
johny13 22.11.2012 11:15
johny13
Ale bordel vo voliére má... jo, neuklízí si hračky :-) Na tom bych neviděla nic špatného, šelmy to…
Aurifer 22.11.2012 12:26
Aurifer
Počkaj,ja ho nekritizujem ani neodsudzujem.Iba som postrehol ten neporiadok.Dotyčného nepoznám,tak n… nový
johny13 23.11.2012 09:49
johny13
Ešte doplním,dokonca takýmto chovateľom fandím.Samozrejme pokiaľ je všetko v poriadku - tzn. neohroz… nový
johny13 23.11.2012 12:48
johny13
Lev a ani zadna jina velka kocka do klece nepatri. Jen proto, ze si nejakej hnup potrebuje lestit eg…
Radek 22.11.2012 11:08
Radek
Soukromý chovatel... Zrovna tohle jsme včera řešili a ta památná věta "Dyk se to může stát i zkušené…
Y Draig Goch 22.11.2012 12:18
Y Draig Goch
Mimoto - zrovna u těch lvů žijících ve smečce - pokud vím samci skoro celej den chrní a čekaj, co ji…
lacerta. 22.11.2012 13:55
lacerta.
O tom už se mi ani nechtělo mluvit... že normální nažranej lev tři dny proleží a antilopy se pasou m… nový
Y Draig Goch 22.11.2012 14:16
Y Draig Goch
A muzete me opet nahlasit a zabanovat A já už myslel, že z tebe nic rozumnýho nevypadne.... nový
cejna 22.11.2012 14:23
cejna
Dneska jsem to viděl v bedně. No ještě, že se odborníci více méně zastali chovu. Laická veřejnost op… nový
hawok 22.11.2012 15:00
hawok
Laická veřejnost opět zklamala Já bych řekla, že veřejnost naopak opět nezklamala- páč přesně ty ke… nový
Aurifer 22.11.2012 19:26
Aurifer
No jsem ro řekl asi špatně, ale tak trochu naivně čekám, že by se to mohlo lepšit. nový
hawok 22.11.2012 19:43
hawok
Slova v předchozích dvou příspěvcích (hawok a Auri) tesat do šutru!!! nový
Roker 23.11.2012 10:11
Roker
Trochu to připomíná strý citát z římské doby - "Senatores viri boni, senatus mala bestia" - tedy "Se… nový
Petr60zelv 23.11.2012 17:19
Petr60zelv
na zvracení je na tom hlavně to, že ten zmetek Kučera jak vidno vůbec nezná příslušnou legislativu.… nový
Aurifer 23.11.2012 20:08
Aurifer
Neřekl bych, že zákony nezná, spíš jich ten darebák Kučera vůbec nedbá, pokud neodpovídají tak úplně… poslední
Petr60zelv 26.11.2012 17:12
Petr60zelv

Ale bordel vo voliére má...

jo, neuklízí si hračky :-) Na tom bych neviděla nic špatného, šelmy to prostě roztahají a neuklidí. Když dám lišce nové věci na ničení, tak to za chvíli vypadá uplně stejně. Jinak ta ubikace byla pěkná, čistá a spokojený lev v dobré kondici. stejně, jako Ty můžeš poskytnout dobré podmínky svým leguánům, tak on může poskytnout dobré podmínky svému lvovi. Takže proč ne.

Ešte doplním,dokonca takýmto chovateľom fandím.Samozrejme pokiaľ je všetko v poriadku - tzn. neohrozujú okolie , zvieratá sú v pohode a chované v primeraných podmienkach.Či si niekto takéto zviera zoženie kvôli záľube alebo ako znak dokazovania si svojho bohatého "ducha" , to je už o inom..

Lev a ani zadna jina velka kocka do klece nepatri. Jen proto, ze si nejakej hnup potrebuje lestit ego ma byt zvire celej zivot zavreny v kleci nebo nekde za plotem? A muzete me opet nahlasit a zabanovat. Lev potrebuje smecku, potrebuje socialne zit a ten jaryn mu to nikdy nenahradi a to nemluve o zbytku, jako je lov atd. Navic v ty kleci ma neuveritelnej bordel. Rad bych v takove kleci choval toho chovatele.

A jeste ho krmi slehackou. To je fakt hnus, velebnosti, jdu blejt. Proto jsou ti tygri i v te "ZOO" Dvorec tlusti jak prasata, asi taky krmi slehackou. A pro ty, kdo si mysli, ze to chovatele maji pod kontrolou staci juknout na dnesni utok tygra na osetrovatele v ZOO Liberec. Soukromy chovatel ma mnohem vic sanci udelat nejakou chybu.

Soukromý chovatel...
Zrovna tohle jsme včera řešili a ta památná věta "Dyk se to může stát i zkušenému ošetřovateli v ZOO!" mi ještě zní hlavou...
Trochu nesouhlasu - ve spoustě zoologických zahrad byla a jsou chována zvířata v mnohem horších podmínkách, "domácí mazlíčci" trpí v mnohem horších podmínkách, zvířata určená ke konzumaci/jinému využití nápodobně... a tady se řeší jeden mladý lev, který vypadal celkem spokojeně, paranoia sousedů, že nejspíš tráví celé hodiny tím, že se podhrabává v krvelačné touze zardousit všechny děti v okolí... Bordel v kleci? Naše tři kočky, když se pustí do papundeklové krabice takhle zasviní předsíň během deseti minut. Nevím, jestli tam byly výkaly, což by byl problém, to fakt vidět nebylo. Lov? Většina těchto zvířat v životě neviděla nic, než právě ty mříže, limitující jejich pohyb a o lovu ani neslyšela... A že jsou šelmy v zoologických zahradách překrmené a tučné? Nic nemá na ohavně tlustého a vyžraného žraloka v pražském Mořském světě. Daň za slávu, však víte jak vypadal na stará kolena Elvis... :-)
A dneska vešel bývalý zaměstnanec do sídla firmy a zastřelil tři lidi - žádný tygr, lev, krokodýl, jedovatý had nebo pavouk, který by utekl chovateli. Homo sapiens, prosím pěkně. Zakážeme jejich chov?
Soukromý chovatel je limitovaný tak leda tím, že nemá doma (pokud není rozumný a schopný) uspávací pušku a pět dalších kolegů, kteří by mu situaci pomohli zvládnout. Když bude člověk pečlivý a schopný, může i většímu exotickému tvorovi dopřát celkem spokojený život.

Mimoto - zrovna u těch lvů žijících ve smečce - pokud vím samci skoro celej den chrní a čekaj, co jim samice přinesou? Nebo se pletu?
Je fakt, že když kočky objeví při hře toaleťák, tak kam se hrabe bordel u lva z videa... Přece nebude mít hračky jako nový, když si s nima hraje...

O tom už se mi ani nechtělo mluvit... že normální nažranej lev tři dny proleží a antilopy se pasou metr od něj, protože prostě vědí, že je nažranej a kašle na všechny... :-D A ve smečkách skutečně lov obstarávají lvice. Nemluvě o kradení kořisti slabším predátorům, levhartům, hyenám, atd.
Namítat, že má lev bordel... kdyby se uživatel radek takhle někdy podíval na jakýkoli díl Animal Cops na AP, tak by viděl, jak vypadá bordel v kotci/kleci/voliéře...

Dneska jsem to viděl v bedně.
No ještě, že se odborníci více méně zastali chovu. Laická veřejnost opět zklamala. Už jenom ty kecy o bojovém psovi atd, netřeba komentovat.
Nikoho neštve co jsme zlikvidovali, co ještě zlikvidovat stihneme a co zmizí.
Jen je tu éra zakazování, žárovky (jsem pořád fanda žárovek, radši si připlatím za elektřinu), pejsci, exotická zvířata. Co přijde dál kosmetické tetování (super část populace bude mít nelegální těla) piercing, pěstovat zeleninu (no krademe výdělky, hospodářské zvířata, kinder vajica (viz USA).
Prostě lidi přicházejí pomalu a jistě o luxus, kterým byla svoboda volby.
Nedávno bylo na ČT24 něco s nějakým docela rozumným ekonomem, který řekl, že jen velké a bohaté státy potřebujou EU, že prakticky vykořisťuje chudší státy, dokážou vyrábět levněji a líp, jen už to není kde prodat a clo je brzdilo.
Však se mrkněme co dneska patří čechům, a škodovka, která nedávno na přednšce u nás říkala, že VW je to nejlepší co je potkalo. No nevím, už jim zakázali tolik projektů a inovací, jen proto, že by byli lepší než VW. Budem v Čr za chvíli hosti.
Dá se říct jenom jedno, co ř¨bylo v mužích v černém. Člověk je moudrý tvor, lidi jsou ale hloupá a nebezpečná zvířata.

Laická veřejnost opět zklamala

Já bych řekla, že veřejnost naopak opět nezklamala- páč přesně ty kecy omezených malých čecháčků se daly čekat. ti pacoši si totiž vůbec neuvědomují, kdo je ten nebezpečný -jsou to oni s jejich strachem, blbýma kecama a nenávistí. Viz ten strejda, co by lva zastřelil (kdyby potkal zmiji, určitě by ji umlátil atd), protože se jich bojí. Lidé jsou hrozně omezení a rádi se vyjadřujou k věcem, o kterých vůbec nic neví. A to je ten problém. Protože

lidi jsou ale hloupá a nebezpečná zvířata

Trochu to připomíná strý citát z římské doby - "Senatores viri boni, senatus mala bestia" - tedy "Senátoři jsou mužové dobří, ale Senát je zlé zvíře."

Ten strejda byl prostě jen hlupák, jakých je asi 40 - 60 % obyvatelstva (tedy obvyklí lidé, jimž se do příliš malé hlavy vejde jen jedna myšlenka), ale zmetek Kučera z melouního ministerstva, to byl týpek opravdu na zvracení.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru