Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Škoda, že si ty kecy člověk nemůže přehrát v nějakém srozumitelném jazyce, třeba v angličtině. Vypad…
Petr60zelv 07.12.2012 14:00
Petr60zelv
Ahoj nechce se mně moc na toto téma reagovat ale:ač se to nezdá tato reportáž vznikla na obranu Všec…
Petrš 08.12.2012 14:52
Petrš
Splacavas dohromady dve veci. Michas chovatele a zabijeni hadu v Asii, kvuli ruznym ucelum. Dalsi vi…
Radek 08.12.2012 20:00
Radek
Staci se podivat, jaka je shanka po vzacnych druzich a kdyz uz je chovatele chteji chovat, tak si mu…
Epanterias 08.12.2012 20:35
Epanterias
100% souhlas,hezky napsaný;-) poslední
raddei 08.12.2012 21:22
raddei

Škoda, že si ty kecy člověk nemůže přehrát v nějakém srozumitelném jazyce, třeba v angličtině. Vypadá to, že dotyčného gentlemouna platí stejní pazgřivci, kteří ovlivňují i hajzlíky z AOPK, něco jako "Svoboda Zvířat" nebo jiní ekoteroristi...

Ahoj nechce se mně moc na toto téma reagovat ale:ač se to nezdá tato reportáž vznikla na obranu Všech chovatelů a jako protiváha presentací v EU parlamentech dám dále pokud se mně podaří zkopírovat(upozornuji jen pro sakra odolné jedince).V parlamentech co ostatně všichni víme sedí jemně řečeno nekompetentní!!co nemaj šajn o terra a jsou jim předkládány takovéto reportáže od = již uvededeno)ekoteroristi,svoboda zvířat atd)kteří si vybudovali na tomto parádní kariéru.http://www.youtube.com/watch?v=HPbQKerr0Cc&feature =player_embedded .http://www.youtube.com/watch?v=1zf83XoGqow&feature =player_embedded .Upozornuji prosím ještě jednou části reportáží jen pro velice otrlé= obě byli presentovány v Německém.Rakouském ,Švícarském-parlamentu.

Splacavas dohromady dve veci. Michas chovatele a zabijeni hadu v Asii, kvuli ruznym ucelum. Dalsi video nema ani smysl sledovat a ani komentovat. No a jinak k politikum v parlamentu. Nekteri opravdu nerozumi, ale nekteri ano a je jen dobre, ze se politici zajimaji o chovatele, protoze i mezi nimi je velky procento mnozitelu a hnupu touzicich po co mozna nejvzacnejsich zviratech (nemluvim pouze o hadech, ale mam na mysli ruzna zvirata, savce, ptaky, atd.) a pred tema je nutny zvirata chranit. Staci se podivat, jaka je shanka po vzacnych druzich a kdyz uz je chovatele chteji chovat, tak si musi vystacit s odchovy a ne to tahat a kupovat z prirody. Kdyz si to neumi namnozit, tak to ani nemuzou chovat, protoze jen kvuli tomu, aby si nejaci "chovatele" pohladili ego neni mozny vyhladit zvirata z prirody, ktery to dnes uz stejne maji casto nahnuty.

Staci se podivat, jaka je shanka po vzacnych druzich a kdyz uz je chovatele chteji chovat, tak si musi vystacit s odchovy a ne to tahat a kupovat z prirody. Kdyz si to neumi namnozit, tak to ani nemuzou chovat, protoze jen kvuli tomu, aby si nejaci "chovatele" pohladili ego neni mozny vyhladit zvirata z prirody, ktery to dnes uz stejne maji casto nahnuty.

A jak asi myslíš, že se do chovů po celém světě dostala zvířata, která dnes považuješ za běžná? I guttaty, boaedoni, obsolety, spiloty, constrictoři, stejně jako řada dalších běžně chovaných a odchovávaných druhů si touhle cestou prošla. Na to, aby mohla zdomácnět, bylo nutné je dovážet, poznat a dát jim odpovídající péči, díky čemuž se chovatelům odvděčí odchovy. Ale aby bylo možné zahájit chov vůbec, není možné lusknout prsty a přát si 8 boelenek, co se zčistajasna zjeví v mých teráriích, bude se jim dařit samo od sebe tak dobře, že se mi budou množit jak kvásek a i zájemci o má mláďata budou v jejich chovu a množení úspěšní.
Nevím kdo tady míchá dvě věci, když do toho sám vnášíš něco naprosto nesmyslného, co připomíná myšlenku, že když už něco máme v chovu a je toho dost, nebude třeba už nikdy nic dovážet kupříkladu pro oživení krve (tuplem, když nikdo nedrží oddělené krevní linie a spousta zvířat pochází z několika mála jedinců, nebo ideálně z tria či páru).
A tak na okraj k tomu, že to mají zvířata v přírodě nahnuté - spousta zvířat to má nahnuté ne kvůli chovatelům, ale kvůli tomu, co se děje právě na místě výskytu, ať je to vysušování, nebo naopak tvorba přehrad, odlesňování, pěstování monokultur, budování letovisek, používání insekti a jiných "cidů" atd..
Chov (nemám na mysli petkaření, kde zpravidla množení není hlavním cílem chovu samotného) je pravděpodobně jedinou budoucností řady druhů, která i kdyby byla v chovech seberozšířenější, nebude ani možnost je mít kam vrátit, jelikož jejich domovina se přetváří a mizí. Představa toho, že si v tropech "zvířátka žijí super" a sama si poradí s drtivými následky lidské civilizace, je nebývale dětsky naivní.
Petr se zabývá mimojiné asijskými želvami, ten Ti lépe povypráví, jak dopadne želva, která se narodí na asijské pevnině, ve své rodné domovině a která má bez ohledu na druh hned několik možností jak dopadnout, když na ní dopadne lidské oko..
Jestli někdo někoho vyhladí z přírody, tak rozhodně ne díky chovatelům. Naopak. Paradoxně existují druhy, jež by chtěli do chovu jak soukromí chovatelé, tak mnohé zoologické zahrady a s nimiž se dělají zbytečné obstrukce, díky čemuž je populace nižší, než by být mohla.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru