Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Soud zrušil výjimku pro zásah do biotopů na trase R55

Ano, chranen zakonem je dnes kdejaky druh. Problem ovsem nastava v tom, ze je to jen na papire a ve skutecnosti se na nej s..e (pac nejsou prasule a vule). Aby se alspon nekterym (vyber bude velice uzky) dostalo ochrany i v realu, tak vznika projekt EDGE pod hlavickou IUCN. Otazkou ovsem zustava jestli (a za co) se vubec stihne dotahnout do konce.

Neda mi vsak nerypnout si. Tady vam vadi ze se nestavi dalnice, ze pseudochranci rvou kvuli jezkovi, kyticce atd (tak trochu mi to pripomina "slavne" prohlaseni byvaleho sefa MZP - zadny mlok, nebo kytka nesmi stat v ceste dalnici...). Ale v jinych vlaknech brblame, ze v Azii rubou destne pralesy, ze se sazeji palmove plantaze az kam oko dohledne a domorodec utluce co vidi. Neni to tak trochu schyza? Budme radi, ze v CR/SK se todle zatim nedeje. Ja osobne sa radsi projdu i kdyz pozmenenou "kulturni" krajinou, ktera s primarnim lesem nema pranic spolecneho, nez vystavbou dalnicni site, dalsiho hypersuperskladu obchodniho retezce, nebo prumysloveho parku, ci slunecni elektrarny.

Co se tyce nejakeho kompromisu mezi ochranari a stavari - da se to udelat do jiste miry, ale nelze to nazyvat kompromisem (obvykle ustoupi ochrana). Napr v Holandsku nemaji silnicari takovy problem - stavi nadchody/podchody. A to dokonce promyslene a tam kde jim ochranari reknou. A dokonce za zlomkovou cenu nez tech par nesmyslne postavenych v CR - tady totiz plati, ze se to soupne tam, kde se to hodi nam a bude to stat X krat tolik. Takze to zver nevyuzije, ochranari udelaji carku, silnicari udelaji carku a nekdo se nabali a dalsi muze brblat, ze bylo zbytecny poslouchat ochranare (kdyz tam ti jeleni nelezou)...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality