Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Zakaz bojovych plemen - prvni vlastovka?

Když čtu o zpřísnění pravidel pro majitele velkých bojových plemen, tak nevím zda začít zabíjet nebo se šíleně smát. Nedávno jsme se přesvědčili u mistra Marcela aka chovatele jedáků a smrtelně nebezpečných písmenkovek prolézajících hajzlem, futrama, ventilačkou a stupačkama (berte nadsazeně), že papíry nikdy nic neřeší. Ano, tak jak neřeší nic zbrojní pas, řidičský průkaz, dokonce ani psychologické testy, tak nic neřeší žádná povolení, absolvování výcviku ani testy.
A psát k tomu, co bylo vyřčeno milionkrát nemá smysl nic víc než zopakovat, že je TŘEBA JEN DODRŽOVAT ZÁKONY A TRESTAT, RESP. VÉST K ZODPOVĚDNOSTI. I ta prťavá čivava dokáže zhyzdit dítěti obličej, jezevčík, pekinéz.. (vlastní zkušenost z rodiny atd.).
Kdykoliv se vytáhne problematika bojového plemene, kdykoliv se v nějakém státě objeví "seznam smrtících plemen", během následujícího půl roku dokáže 8 jiných, do té doby bezpečných plemen, že se na to mají zákonodárci vysrat. Nedávno to dokázal Jack Russel, jemuž se donedávna neevidoval žádný případ úmrtí. Mno tak už ho tam máme. Čím to moudří lidé, dělící psy na bezpečné a nebezpečné, že se z ovečky stal vlk? Je snad Russel velké plemeno? Není. Je to snad bojové plemeno? Není.
Lidé se musí probrat, uvědomit si, že se nedá dát ruka do ohně za žádného psa a že pes se chová jen tak, jak je mu dovoleno, co se mu toleruje a že kam až může zajít je čistě na jeho majiteli. Takže se vracím ke CAPSU, kterým jsem psal nahoře.
Jak bylo nahoře psáno, statistika - mimochodem byla svého času na stránkách SVS - hovořila jasně i v době největšího boomu pitbulů nebo spíš rádobypitbulů, stafordů, amerických buldoků, bulterierů, press, cane corso, bordeauxských dog a dalších psů, které hlupáci, laici, a sousedi nazývají souhrnným názvem pitbull. Už tehdy jasně poukazovala na to, že jsou ubohý zlomek všech evidovaných případů, kdy došlo k ublížení na zdraví psem. Tehdy jasně dominovali ve 33% kříženci, v závěsu se 14% kokršpanělé (jejich moda už taky vzala za své), němečtí ovčáci a jejich bastardi lidově zvaní vlčáci (kteří nemají nic společného ani se sarloosany, ani s čsv), pak už se to dost třepilo a pak světě div se 1% na němž se tehdejší dobu podílelo ale 14 plemen (bulterier, pitbull, ast, akita, německá doga, dobrman, rotvajler atd.).
No tahle reakce byla asi zbytečná, za pár měsíců to zase někdo zvedne a zase budeme všichni psát to samé, ale tak říká se, že jaký pán takový pes a naopak. A moji psi by mi neodpustili nechat tohle téma bez boje..

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality