Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Mládě Kamby nepřežilo kvůli nádoru matky

Uro, už jsi někdy rodil?
Poslední dobou 2x-3x týdně :-), někdy mi přijde, že už mam u těch porodů kontrakce fakt taky :-). Ale jinak jsem u porodů cca od 6 let, takže už jsem si zažil opravdu leccos. Ikdyž mi začíná vadit, nebo spíš být líto, že už je to pro mne taková spíš "nudná" rutinní záležitost a ne něco jako "zázrak zrození"...
I v narkóze už jsem byla
V tý už jsem bylo tolikrát, že to raději nepočítám :-D, ikdyž poslední 3roky se mi daří jen s lokálkou :-D
u ženské a opice to bude rozhodně srovnatelnější (pokud to rovnou nebude totéž, primát jako primát), než u opice a krávy nebo ovce
Co s týče porodů i narkóz tak v tomu u savců (až na pár výjimek) není fyziologicky až takový rozdíl.
Ono na něj je to tělo totiž stavěné, bez nebo s problémama, ale poroděj i ženské co mají srdce chabrus, porodila i ženská po transplantaci.
Tak jasně, jenže tady nešlo jen o to srdce, věděli o myomu na děloze (minimálně ho předpokládali). Věděli o pokročilém věku. Atd. Na stole nakonec stejně skončila... Prostě bych řezal hned a ne čekal, až to bude v prd_li. Minimálně by měli živý mládě, při nejhorším na flašce. Takhle maj starou gorilu, která stejně během pár let exne stářím, pokud tohle vůbec mentálně ustojí.
U lidských dětí při přerušení průtoku krve v pupečníku- tedy zamezení zásobování plodu kyslíkem nastává po několika minutách (myslim že už 3-4minuty) trvalé poškození mozku, a u opic to asi nebude moc jiné.
Hledat se mi to nechce, ale takhle rychle to nebude. Plod má poměrně velkou zásobu (pár min) + k poškození dochází až právě asi za 3-5 min bez kyslíku. Minimálně je tam komplet těch 5min možná i víc. Když je nouze největší a hraje se o čas, tak vyndáš plod za minutu až dvě, možná i rychleji. Z izolace jí mohli mít za minutu uspanou na stole, byla jich tam kupa. Pak desinfikuješ a vyšíváš, i ty 3-4 minuty je času poměrně dost. Ale oni se na to vysr_li, terve až když bylo pozdě, tak jí začali oddělovat, na samotce měla být okamžitě po náznaku porodu.
Proto tam taky asistovali humánní gynekologové (ikdyž teda, i lidští gynekologové stejně jako ostatní doktoři dokáží taky spoustu věcí pojebat).
Tohle je velice výstižné, hlavně příliš mnoho kuchařů zkazí polévku... Pak se o všem diskutuje a trvá vše 10x tak dlouho. Viděla jsi to operační pole? Tam si humánní doktoři vyhráli, vet je schopnej v nouzi řezat i na podlaze a ví proč to dělá. To ti mudrové mají na vše vždy kupu času a pak se diví...

No, nechtěl jsem to rezebírat, jsem z toho nasranej, zklamanej atd. Připravují to tak dlouho a pak to takhle pohnojí...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality