Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Evropský parlament schválil kontroverzní zákaz invazivních druhů zvířat a rostlin

Země Evropské unie budou své území přísněji chránit před pronikáním nepůvodních a invazivních druhů zvířat a rostlin. Vyplývá to ze směrnice schválené europoslanci, která zakazuje dovoz některých druhů zvířat či rostlin do zemí EU. Někteří kritici se obávají, že to může vést k omezování práv na dovoz hojně rozšířených exotických zvířat.

*

*

*

*

*

„Nařízení o invazivních druzích považuji za nepřijatelnou invazi do života lidí i přírody jako celku," uvedl lidovecký europoslanec Jan Březina. Podle něj se v krajním případě mohou zásahů ze strany EU obávat třeba chovatelé papoušků, hadů či akvarijních rybiček.

Nepůvodní druhy, které úředníci označí jako "s významem pro Unii", nebude podle schválené regule možné přepravovat, uvádět na trh, držet, chovat, pěstovat či uvolňovat do životního prostředí.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dávám unii rok, maximálně dva.... Nejhorším a nejnebezpečnějším invazivním druhem je blbec. A je to…
cejna 17.04.2014 09:06
cejna
potíž je ta, že za ten max. rok až dva dokáží ti invazní Euroblbci napáchat ještě mraky škod :-/ Ji…
Aurifer 17.04.2014 11:14
Aurifer
Vzpomínám si, jak se některým známým nelíbilo, když jsem řekl, že budu v referendu hlasovat proti vs…
Petr60zelv 17.04.2014 11:31
Petr60zelv
jo, takových nás bylo víc..
Aurifer 17.04.2014 12:19
Aurifer
Přesně tak poslední
Epanterias 18.04.2014 18:43
Epanterias

Dávám unii rok, maximálně dva....
Nejhorším a nejnebezpečnějším invazivním druhem je blbec. A je to ještě x-násobně horší, když je to Euroblbec s hlasovacím a rozhodovacím právem (jako například sociálnědemokratický europosranec Pavel Poc).

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru