Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Očima Josefa Klímy dnes večer

No já v tom žádné pozitivum neshledávám. Omluva o níž jsem psal nahoře, pokud to nebude tendenční, opravdu nebyla na místě a Klíma se zase předvedl. Trošku mě jímá hrůza, kolik hovadin jiného typu v oblastech, jimž nerozumím, je podáno naprosto stejným stylem a se stejnou vypovídací hovnotou, jako byla tato reportáž. Spoustu věcí, které neumím posoudit a koukám na to stejně jako ten laik, co nerozumí pro změnu hadům a teraristice všeobecně, je nám takto podsouváno zkresleně. Co to jako má být?? "Největší zabijáci, které příroda stvořila", "toho pána bych za souseda nechtěl", "bydlí v paneláku" atd...mluvila za vše.
Celá akce začíná výpadem curtusky (normální reakce), ukážeme jedáky, abychom namotivovali mudly, do toho pustíme pár z kontextu vytažených vět a to má být co? Reportáž?? Je nad slunce jasné, že je to jako vždy - u dotyčného se natáčí hoďku dvě, necháte ho rozkecat, ve chvíli, kdy se uvolní a mluví s Vámi jak mu zobák narostl a v dobré víře, že tam bude tak nějak polopaticky vše, je z toho pětiminutová paskvil reportáž, kde dotyčný působí jako nezodpovědný negramot mluvící z cesty (viz ta pasáž při vyndavání chameleona, jak terarijní zvířata přicházejí na svět a co to chovateli dává), zdůraznění toho, že pán má i "špeky" (inteligentní záběr na A.madagascariensis zespoda), jebneme tam obrázky jedáků, kobry padající z háku a utíkající pod stojan.. I ta věta, že každý nemůže umřít v posteli byla na tuty odpověď na opakující se debilní otázku, "proč chováte jedovaté hady, nebo nebezpečná zvířata, když Vás to může zabít". To, že to někdo vystříhne a strčí tam jen tuhle větu, už chovateli moc vytýkat nemůžeme. Sám jsem na takhle debilní otázku odpovídal milionkrát. "A proč to máš? Na co Ti to je? Proč to chováš? Dyť to k ničemu není???" Atd..
Kdyby to bylo aspoň smysluplněji sestříhané, jako nějaký rozhovor s nějakým poselstvím, ale tohle bylo o čem? To bylo fakt jen k tomu, že..Můj soused zabiják. Ono když někdo bydlí na baráku, tak mu to může být nějak u prdele, co si o něm myslí sousedi, ale když bydlíte v bytovce, paneláku, tak taková reportáž provede svoje, byť do toho, co máte doma je každému hovno vyjma veterinární správy řešící chov zvířat vyžadujících zvláštní péči. Pán měl zrovna štěstí, že v baráku u něj má rozumné sousedy. Znám baráky, kde není radno hlásit se k takovému koníčku už proto, že se Vám na krk hodí jakákoliv divoká myš nebo šváb nalezený v baráku, protože když jste "havěťář", tak to musí být zaručeně od Vás.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality