Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
takze oficialni vyjadreni z financni spravy: "Fyzická osoba nepodnikateľ vám môže predať vlastné ro…
boa.constrictor 13.04.2015 11:26
boa.constrictor
Já to vidím tak, že všechna tahle byrokratická opatření budou mít spíš kontroverzní účinek. Stát v b…
RITCHI 21.04.2015 23:04
RITCHI
Ritchi mas pravdu, Zatim to tak bohuzel vypada. Podle vyjadreni 1 financnaka to bude tak, ze podnika… nový
boa.constrictor 22.04.2015 08:27
boa.constrictor
Paní s Jemenákama si na začátku burzy koupí krabičku cvrčku.Udělá akci jeden ks za 11e a k tomu zdar… nový
balls 13.06.2015 04:30
balls
No ono se uz ukazalo, ze tak lehky to nebude. Sice zadna pohroma se zatim nekonala, nicmene na predm… poslední
boa.constrictor 13.06.2015 20:24
boa.constrictor

takze oficialni vyjadreni z financni spravy:

"Fyzická osoba nepodnikateľ vám môže predať vlastné roľnícke prebytky formou kúpno-predajnej zmluvy a príjmovým dokladom. Do výšky 500.- euro/rok je to nezdaniteľné, všetko, čo je nad túto sumu je FO povinný priznať v daňovom priznaní § 8 príležitostný príjem."

Já to vidím tak, že všechna tahle byrokratická opatření budou mít spíš kontroverzní účinek. Stát v bláhové naději, že vybere víc na daních, nejspíš v konečném důsledku zapláče. Prodejci se jim vyprdnou na burzy, na registrační pokladny a na riskování likvidačních pokut, a jen bude vzkvétat černý trh, z kterého stát bude mít nakonec úplný prd. Prodávat zvířata se budou samozřejmě dál, jen mimo oči úředníků - pěkně z ručky do ručky... ;-) Ostatně, už teď to tak dělá plno lidí, a jestli tenhle paskvil uzákonní, bude jich jen přibývat.

Ritchi mas pravdu, Zatim to tak bohuzel vypada. Podle vyjadreni 1 financnaka to bude tak, ze podnikatele/zivnostnici museji mit registrovanou pokladnu. Zbytek = drobni chovatele prodavajici prebytky, museji davat zvirata na paragon, nebo kupni/prodejni smlouvu. Pokud rocne presahnou 500eur, tak to museji danit (samozrejme dolozit paragonama). Paragony se uchovavaji po dobu (s tim si nejsem jisty) nekolik let (ze po 3 mesicich vyblednou nikoho nezajima). Je tam i perlicka - pokud mas odchvoy pravidelne a pravidelne je prodavas, tak vyvijis podnikatelskou cinnost a tedy by se mel stat zivnostnikem/podnikatelem + koupit pokladnu ]:(
Paradoxne se tak dostavame do situace, ze jelikoz hmyz neni zvire, tak ten kdo bude prodavat cvrcky a pod je v pohode, ale pani co se ji omylem povedl odchov 50 jemenaku po 11eur/kus to bude muset zdanit... :x:
Blby je to, ze zatim neni venku vykonavaci vyhlaska, takze prozatim bude zalezet na benevolenci urednika provadejiciho kontrolu. Na burze v Nitre 1 pokuta padla - pan nemel zapnutou pokladnu... Zbytek prodejcu nechali byt. Kosice byli taky bez problemu. Estli to tak ale bude jinde a jak dlouho je otazka. Primarne pujdou pravdepodobne po podnikatelich a zivnostnicich... Ti ten zakon uz btw muzou obejit - staci kdyz si stul registruji na ZTP osobu a ta se nedani... Proste parada...

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru