Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Novinky ze světa zákazů EU - skokani volští a želvy nádherné

na druhou stranu sluníčkářsky budeme pranýřovat druhy a prohánět jejich majitele
A já jsem naopak myslel, že sluníčkářské je cizí druhy naopak vítat... :-)

S tímto příspěvkem obecně bohužel nemůžu moc souhlasit...
Tohle je prostě totálně pesimistický pohled, kdy si vyberu jen to špatné a na základě toho odsoudím vše ostatní. Já naopak vidím obrovský kus dobře odvedené práce, kterou dělá AOPK nebo hromada dalších sdružení i jednotlivců nebo i soukromých firem typu NaturaServis.
Na jednou stranu dáváte za příklad, že kdysi stačilo vypsat výši vyplácené odměny a povolení k lovu nějakého druhu a nebyl problém daný druh vyhubit. Na druhou stranu odsuzujete současný ekobusiness. V čem se to proboha liší? Copak i tehdy nebyli podvodníci, co vydávali jako důkaz za zabité zvíře na nějž byla vypsaná odměna ocas/tlapu (nebo já nevímco) jiného druhu nebo přebarvenou kožku?
I v současnosti jsou známé úspěšné (a i docela levné) eradikační (alias vyhlazovací, ale nesmí se tomu tak říkat) programy třeba na skokany volské z mnoha míst, kde byli původně vysazeni na chov (v Kanadě, Británii i Francii). Čili pokud by se doopravdy chtělo, tak i ty scripty/mývaly atd. není problém z volné přírody značně eliminovat. Proto já naopak vnímám ten EU seznam a pravidla pro jeho prosazování jako poměrné mírné řešení, jehož cílem je ty druhy omezit ideálně přirozeným "vymřením", než přímou fyzickou likvidací, proti níž by se okamžitě zvedla daleko větší vlna nevole (byť by šlo jen o fyzickou likvidaci těch vypuštěných zvířat, nemyslím tím v chovech). Proto nechápu ty stesky o pranýřování druhů a extrémnosti tohoto řešení. Tohle je podle mě ta nejmírnější možná varianta. Nic víc. Jestli si někdo bude své scripty chovat dál v přirozených skupinách a vejce vyhazovat je jeho věc, tady jde o ten signál, který byl teď jasně vyřčen.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality