Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Novinky ze světa zákazů EU - skokani volští a želvy nádherné

Tohle jsou smíchané dvě věco dohromady. Bombin se tohle přenášení a navádění zábranami téměř netýká, nemají hromadné migrace jako hnědí skonani nebo ropuchy. Já to nechápu, to se má raději přestat se stavěním zábran a přenášením obojživelníků (třeba i hygieničtějšími způsoby)? Toto přeci není příčina.
Pokud vím, byl experimentálně dokázaný přenos chytridiomykózy z pulců skokanů volských na nějakého evropského čolka. Samozřejmě nikdo přesně neví, jestli tím hlavním vektorem je skokan volský. Možná jo, možná ne. Ale kdo si troufne říct s jistotou, že v tom nehraje roli a nezpůsobí scénář podobný račímu moru? Kdo si to vezme na triko a řekne skokani volští jsou OK, nebudou s nimi problémy, nechte je být? Kdo si vezme na odpovědnost ty další stovky invazních druhů, že něco nezpůsobí? Prostě je to potenciální risk a argumentovat tím, že některé dřívejší invazní druhy vlastně nic moc nezpůsobily nebo jsou (relativně a zatím) "prospěšné", takže ty ostatní necháme být, protože třeba to zase vyjde... no nevím.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality