Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem teploty

Tak jsem dnes poslouchala docela zajímavý rozhovor. Moc se mě netýká a tak bych se chtěla zeptat ostatních. Prý zvířata přes noc mají mít min. 25 stupňů Celsia a v našich domácnostech je přes noc tak 19 stupňů. Tak nevím. Svou užovku jsem odchovala na 20- 22 stupních a doma rozhodně takhle nemrznu(myslím těch 19 stupňů).Docela zajímavé, ale ráda bych věděla, jak to chodí u ostatních. Podotýkám, že se zde autor nezmiňoval o určitých jedincích, ale v hovoru se mihli převážvě agamy, anolisové a nějaké běžné užovky. Účastník hovoru byl také velkým zastáncem topných kamenů. Nevím, ale já v ně moc důvěru nemám, až na vyjímky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Většina mých hadů má v noci teplotu kolem 22-23°C, protože ve stejné místnosti chovám také sklípkany…
carlos 03.10.2006 08:35
carlos
Je fakt, že topný kámen se mi také osvěčil u zníněné krajty tmavé a pak u hroznýše královského. U vě…
Anima 03.10.2006 22:46
Anima
Budu se opakovat. Vycházej z klimatických podmínek toho, kde zvíře žije a také z jeho etologie. I kd… poslední
Georgij Gadjukin 11.10.2006 08:49
Georgij Gadjukin

Většina mých hadů má v noci teplotu kolem 22-23°C, protože ve stejné místnosti chovám také sklípkany a u těch si výraznější noční pokles dovolit nemůžu. Topné kameny používám bežně u větších a velkých druhů hadů. Vytopit tělo tmavky či mřížky by pomocí žárovek šlo docela těžko. Problém může nastat u vejcorodých hadů, kdy se samice rozhodne vyklást snůžku na topný kámen, to je s ní ámen.

Je fakt, že topný kámen se mi také osvěčil u zníněné krajty tmavé a pak u hroznýše královského. U větších hadů jsou fakt bezva, ale u užovek obzvlášt červených mi to přijde jako zbytečný "přepych".:-D
Jinak je určitě velmi dobré brát v úvahu teplotní rozptyl v dané oblasti, odkud zvíře pochází, proto mě v tom původním "obecném" rozhovoru docela zaujal ten důraz na slovo minimálně. Nevím, jestli je zrovna dobré chovat svěřence ve stále stejné teplotě ve dne v noci.
To je stejné jako otázka jestli zimovat ano či ne.:))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru