Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochlubte se - želvy

proto jsem tam dal výňatek z článku o eleganskách!!!
Je pravdou, že jsem musel fotky hodně upravit i barevně, aby nebyly velké atd. a ztratili na výraznějších rozdílech.
Na první fotce je samec z pákistánu vpravo (elegansky ze severu jsou větší, dosahují délky 30-35 cm a mají tmavší vybarvení krunýře, jinýmy slovy nevýraznější).
na druhé je samec ze srí lanky vpravo (jsou barevnější až někdy do červena)
na třetí je samice z pákistánu vpravo, zase tmavší a nevýraznější oproti té z jihu. Je pravda, že ta z Pákistánu, mám ji od chovatele od letošního května je import z roku 96 a má pořád dokonale rozhozenou střevní mikroflóru, zřejmě po dokonalém odčervování :.( a pořád mi kolísá na váze a nějak se to nelepší.
Zatímco ta z jihu mi od srpna kdy jsem si ji pořídil nabral přes 200 gramů (z 650 na současných téměř 900gramů) tak ta není moc pohublá, ta by mohla žrát od rána do večera :-)
No a na poslední fotce je zase ta z pákistánu úplně vlevo.
Chtěji tyto 3 barevně a velikostně odlišné elegansky rozdělit do poddruhů. Zatím to ale vše je pořád geochelone elegans.
No a Geochelone platynota, neboli česky želva barmská je větší, dražší a je na seznamu mezi 25 nejohroženějšími druhy. U nás ji má jen p.Strnad a prodává mláďata z importu za 20 000kč a to je dost levný, na Západě frčí roční mláďata od 1200 euro!
Paradoxem opět zůstává, že v Evropě je ve skupině B, tedy od ledna ani nepotřebuješ registrák, takže to překupnící tu Barmu úplně zplundrujou :-(
pořád se totiž dají nalézt na černém trhu a dokonce na tržišti v Číně k jídlu!
Tak asi tak no.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny