Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochlubte se - želvy

Jenže já nemám želívky na kšeft a rád si počkám.

Taky postupně dodělávám terárka pro odrůstající zvířata. Je důležitý, aby měli dobrý podmíky pro život.

Ono je víc problémů spojených s nákupem dospělého zvířete.
1. Pokud ho neseženeš od známého, tak nikdy nemáš jistotu, že nekupuješ přestárlé zvíře, nebo exemplář, který může mít po prodělané nemoci neplodný atd...navíc za 3-4násobnou cenu oproti ceně za mládě.
2. Samce C.G. musíš odchovávat separátně od samic a jen jednou ročně připouštět
3. V německu hodně chovatelů inkubuje při vyšších teplotách a líhne "na samice". Bavil jsem se s dvouma chovateli a oba mi potvrdili, že je nabdytek samic a málo samců. Právě proto, že každej myslí, jak to bude na kšeft a tak líhne samice, který můžou dát snůšku. Tech 5 mláďat bylo inkubováno při kolísavých teplotách (s mírným nočním poklesem) a údajně by tam měli být i nějaký samečci. Ale babo raď, u mláďat poznáš prdlajz ;-)

Tak jako tak bych rád někde sehnal jednoho adultního samce k mým dospělým holkám a na zbylý dorost si rád počkám :-) Sestavit nepříbuznou skupinu C.G. je běh na dlouhou trať. I když je riziko, že populace v evropských chovech je víceméně příbuzná, pokouším se dát dokupy nepříbuznou skupinku asi 20želv. Tamhle mi doveze kamarád z hammu 3kousky z holandska, tamhle z rakouska seženu další 2, teď německo 5ks, v itálii by se taky nějaké odchovy našli... paradoxně moje první želvičky (5ks) jsem schrastil od nějakýho kšeftaře - masáka se suchozemkama z Karlových Varů. Měl je v plastovým lavoru na dlažební kostce. Otřesný podmínky, bylo mi z toho chlápka šoufno. Za 300EUR mi prodal 5dospělých kousků a byl rád, že se jich zbavil...jedna želvička zanedlouho uhynula a zbylé 4 se mají čile k světu (to byl rok 2003). Ale to jsem odbočil k začátkům.

Na příští rok každopádně odchovy plánuji, do zimy seženu samce, dám je schrupnout a na jaře se uvidí ;-) :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny