Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochlubte se - želvy

Mohu se zeptat, kde přítel tu želvu našel ? Mám na mysli kraj a jestli ve vodě nebo někde "u cesty"...Je to docela zajímavé, ačkoliv se jedná o zástupce české herpetofauny, výskyt želvy bahenní u nás je při nejmenším sporný a narazit na ni venku není jen tak. Myslím si, že nejde o želvu z přírody-buď ji někdo pustil nebo někomu třeba utekla z jezírka. S tím povolením máte pravdu, navíc u takového "nálezu" těžko dokážete původ. Pustit ji do přírody by bylo ideální někde, kde jsou rozmnožující se populace těchto želv a to byste se musela vydat trochu jižněji od našich hranic...Možná by bylo lepší kontaktovat nějakou zoo, popř. chovatele těchto želv.

"jak o ni pečovat"

Emys orbicularis nemá žádné nesplnitelné nároky a podle všeho by její chov neměl činit potíže, ale nechci Vás navádět k porušování zákona (ač je v mnoha případech poměrně nesmyslný).
Akvárium vhodné velikosti, výška vodního sloupce nemusí být nijak přehnaná, ostrůvek na slunění, nad něj nějakou tu žárovku. Teplotně není nikterak náročná, takže voda pokojové teploty (počítám tak kolem 23C) pod zdrojem osvětlení teplota vyšší. Vhodné je, mohou-li pronikat do nádrže sluneční paprsky. Zajistit co nejpestřejší stravu. V létě je ideální jezírko. Jinak E.orbicularis klasicky zimuje, ale nemyslím si, že by to bylo v bytových podmínkách nezbytné. Sám chovám především americké želvy (které jsou v naší přírodě určitě běžnější než E.orbicularis)) takže věřím, že se tady najde někdo, kdo želvy bahenní chová, zná jejich specifika a poradí Vám lépe jak se o ni teď postarat a jak po té postupovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny