Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na chov Apalone spinifera

Zajímaly by mně podmínky chovu želvy Apalone Spinifera,jaké dorůstá velikosti,čím se živí,jaké má mít terárium.Předem díky.

[mod]Úprava nadpisu z obecného "dotaz" (Opravil a natřel GG)[/mod]

Předmět Autor Datum
Reaguji dost pozdě, ale třeba si to přečtěš. Mám doma Apalone Spinifera skoro 1 rok. Řekl bych, že j…
Michaldidi 21.09.2007 14:21
Michaldidi
Taky mám doma spineferu Kůžu a zaboha k ní nemůžu sehnat Kožaka....nevíte náhodou, kdo a kde by mi m…
Falko 01.10.2007 14:29
Falko
Já ji mám už sedm nebo osm let na holém skle a nemám s ní žádné problémy. Údržba terárka je snadná,… poslední
Market 15.10.2007 18:28
Market
Moje spinifera má kolem 25 °C a úplně jí to stačí. Písek pro ní nemám po celém dně, ale ve vložené m…
wufengg 23.09.2007 15:35
wufengg

Reaguji dost pozdě, ale třeba si to přečtěš.
Mám doma Apalone Spinifera skoro 1 rok. Řekl bych, že jedna z velice důlžitých věcí je, aby měla na dně písek. Výšku písku určíš podle toho jak je velká. Jde o to, aby se tam v pohodě schovala celá. Teplota vody cca. 26-27°C. Dřív jsem tam měl 29-30°C, ale vůbec nepřijímala potravu a stále byla zalezlá v písku. Po snížení teploty začala přijímat potravu a občas vyleze z písku ven. Jelikož jsou kožnatky dosti náchylné na všelijaké kožní nemoci, tak ji tam občas dám špetku soli - něco jako preventivní desinfekce písku. Apalone Spinifera dorůstá velikosti něco okolo 30cm v přírodě. Moje sice ještě není dospělá, ale doufám, že v zajetí těch 30-ti nedoroste. Co se týká potravy, tak ta moje je dost vybíravá. Ze začátku, žrala v podstatě vše co jsem ji dal - sušené rybky, sušené krevety, granule, živé rybky, občas čerstvé kuřecí. Teď se nějak zmlsala a po tom co mi nežrala vůbec, tak začíná jíst zatím jen granule. Doufám, že se opět dostane do normálu a bude z ní masožravá a agresivní želva jak má být.
Michal

Taky mám doma spineferu Kůžu a zaboha k ní nemůžu sehnat Kožaka....nevíte náhodou, kdo a kde by mi mohl samce prodat? Třeba i staršího, je to jedno...hlavně aby byl zdravý. Vždy když najdu nějaký kontakt, je mi řečeno, že tenhle rok je na ně špatný. Na burzách je to taky zabitý, inzeráty mlčí. Za jakékoliv info moc díky! falka@seznam.cz

Já ji mám už sedm nebo osm let na holém skle a nemám s ní žádné problémy. Údržba terárka je snadná, želva nijak nestrádá. Na radu veterináře tam mám neustále takovou tu vápennou želvičku, takže netrpí ani nedostatkem vápníku.

Moje spinifera má kolem 25 °C a úplně jí to stačí. Písek pro ní nemám po celém dně, ale ve vložené misce. Písku je tam dost aby se zahrabaná pohodlně mohla nadechnout. Líp se mi pak akvárko čistí. Co se týče žrádla tak moje pořád žere všechno co jí dám. Držím jí ale dost zkrátka. Byl jsem varován, že pokud má nadbytek stravy, přerůstá jí plastron směrem nahoru a deformuje se jí karapax.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru