Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hadi a vitaminy

Stojim si pevně za tím co sem napsal výše, protože se na tohle dost názory liší. V mém okolí je několik chovatelů (dva z nich chovaj hady skoro 30 let, takže žádný začátečníci) stejně jako na netu a jedna skupina tvrdí stejně jako Vy, že není vitamínů pro hady třeba a druhá skupina tvrdí opak. Samozřejmě každej ten člověk prezentuje tento svůj názor jako ten jedinej správnej :)) Ja to úplně stejný jako třeba v případě UV žárovek, tam taky jedni zastávají názor, že je pro hady zbytečná a jedni zase tvrdí opak.
A když to potom člověk čte nebo poslouchá, raději těm hadům ty vitamíny podává páč tím jistě nic nezkazí a namontuje do terária raději tu UV žárovku protože tím rovněž nic nezkazí. :))

Je sice pravda, že ve volné přírodě hadi taky nedostávají vitamíny a musejí se spokojit s tím co si vezmou z kořisti, ale je také pravda, ža se ve volné přírodě maximálního věku dožije málokterý jedinec a není to vždy z důvodu, že ho uloví jinej predátor, ale taky umírají na různé nemoci, infekce, parazity atd. A jedním z argumentů zastánců vitamínů je i ten, že ty správný přípravky mimo jiné posilujou imunitní systém. A to je myslim dost silnej argument :i:
Ale uznávam, že je to na uvážení každého chovatele ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny