Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem počet hadů v teráriu

No já vím že to není ideální, ale jak jsem napsal je to dočasné (cca 2 měsíce) přišlo mi zbytečný na tak krátkou dobu pořizovat extra terárko.
Navíc mam to zařízený tak abych vyhověl oběma a to i přesto, že moje regiuska na momentální "období dešťů" evidentně kašle a drží se v sušší části terária i když má možnost vlhčího kouta, no a tmavka ta pořád leží na svý topný desce a sleze jen když jde lemtat :))

Ono ty obecně dané nároky na prostředí u hadů jsou dle mého jen orientační a je lépe u svého hada vypozorovat (ovšem to chce čas a trpělivost) co mu nejvíc vyhovuje a podle toho se zařídit (né vždy co je psáno v literatuře je definitivní).
Tak třeba je všude psáno, že hrozna se rád a často koupe....no třeba můj hroznýš do vody nikdy dobrovolně nevlezl a to i přesto že má v teráriu velkej bazén.

Takže pro mě osobně je důležitější, že poskytnu svým hadům podmínky která jim skutečně vyhovují a že jsou moji hadi zdraví, perfektně přímají potravu, krásně se svlékají atd. než abych se striktně držel psaných pravidel a pak třeba řešil nějaké zdavotní potíže .;-)

P.S. On třeba chov hadů jen na novinách může jen těžko nějak suplovat přirozenej biotop a to už nemluvim o bídné hygieně (když si představim že se na takovém podkladě vymočí třeba 4 metrová tmavka tak pak v těch chca*kách plave :-/)
Přesto to má takto řada zkušených, dlouholetých a uznávaných chovatelů zařízeno a dokonce to doporučují.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny