Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Substrát

Liugnocel je svinstvo pro jakékoli terarijní zvíře, které loví, když bych to dal pod varany, tak je za měsíc mrtvej, prtože ty zabíjí většinou tim způsobem,, že kořist o něco umlátí a tím pádem by vznikla krásně obalená potrava. Nebo i při krmení cvrčky ještěr dost často nabere do tlamky substrát a to i chameleon, který jen "střílí" mívá dost substrátu v tlamě, když loví něco co leze na zemi.
Jediný kde se mi lignocel osvědčil jsou bezobratlí, ale i tam už používam povětšinou rašelinu nebo směs rašeliny a lignocelu.
Jediná výhoda lignocelu je v tom, že dobře nasáká vodu ikdyž úplně vyschne, coč je u rašeliny velkej problém, ale to by se v teráriu stejně nikdy stát nemělo, pokud zvířata nepotřebují absolutní sucho, jenže v tom případě je stejně použítí rašeliny či lignocelu zhovadilost.
Kdo nevěří, že je lignocel svinstvo pro všechno co potravu loví a polyká vcelku tomu můžu odpřísáhnout, že už jsem byl u několik pitev gekončíků, chameleonů, hadů a jednoho varana stepního, kterří zemřeli právě na ucpání lignocelem a ten byl většinou od jícnu přes žaludek až po střeva, prostě všude a ne v malém množství, až byste se asi divili, kolik se toho do zvířete vůbec vejde.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny