Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmije

Když by věděl vše co potřebuje k chovu jedáků, tak se tu neptá, kterej had je pro něj vhodnej.
Myslíš, že když uděláš řidičák, umíš řídit? Jsi hodně najivní. Jinak já už jedáky nechovám, neboť je momentálně nemám kam dát, aby nikoho nemohli ohrožovat, ale na léto plánuju stavbu haďárny a pak si je zase pořídim, ale tam prostě budu chodit jen já případně někdo v mém doprovodu.
Nad chovej jedovatých hadů chce dlouze uvažovat a studovat co jen jde, pak třeba zajít ke kamarádovy co se jedákama zabývá aby mu ukázal jak hada přenášet a vůbec s ním manipulovat atd... A až si bude 100% jistej že to zvládne a bude znát vše co má, nemusí se ptát co si pořídit za hada...
Proč si myslim, že bude mít problémy? Protože takových lidí jako je on znam spoustu a moc dobře znam ty podmínky v jakých se pak had trápí, když se majitel bojí toho zvířete, tím nechci autora otázky nějak odradit, ale prostě takových lidí je spousta a trpí pak především hadi.
Pokud se kolem jedáků nevyskytuješ, tak to nepochopíš...
Jediné co z mého doporučení vyplívý je, nepořizuj jedáka, dokud si nebudeš 100% jist, že ho zvládneš na tom co je to za druh nebo jeho jedovatosti skoro vůbec nezáleží, ale něco jako bitisky, mamby a podobný bych ti moc nedoporučoval, ideální je něco z rodu Vipera.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny