Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Manipulace s jedovatými hady

K celému tomuto tématu se neustále vracím protože si myslím, že je nutný; snažit se přijít na co nejbezpečnější manipulaci s jeďáky.Je nutný přijít na to, jak co nejmeně improvizovat a s pomocí takovýchto pomůcek se maximálně vyhnout nějakému tomu zbytečnému kousanci. Improvizace je omluvitelná, ještě tak při odchytu někde v přírodě. Proto v současnosti i uvažuji, že si nechám udělat stůl (s rantlem) pro manipulaci s nebezpečnými hady. I s výměnnou podložkou (asi molitan).
K těm válcům: V současnosti jsem v kontaktu se zahraniční chovatelkou mamb,kober i chřestýšů, která si ani neumí představit při práci s jeďáky - nepoužívat válců. Dokonce se před časem jen tak okrajově zmínila, že ani krmení pomocí válce není problém. Což si vůbec neumím představit (pokud neměla na mysli krmení nějakou mixovanou pastou pomocí sondy). Napsal jsem ji o popis, ale zatím se k tomu nevyjádřila. Válce mi doporučuje si udělat z průhledné plastové folie v různých průměrech. A dokonce mi i popsala jak se dá, i v tomto válci bezpečně odstranit svlečka z nesvlečeného oka. Zde měla na mysli - prostřižení folie na boku válce dle potřeby.Což si také neumím dost dobře představit, ale na zmiňovaných válcích už pracuji. Holt, zkušenosti jsou zkušenosti.
Co se týče nástroje na nákresu, zdá se mi praktický hlavně pro bezpečnější odchycení opravdu velkých jeďáků (durisáci atd.; viz.: ..i odchyt velké arietanky v již zmíněném dokumentu).U kterých už tady v předchozích příspěvcích bylo zmíněno, že je pro svou velikost někteří chovatelé raději vůbec do rukou nechytají.;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny