Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Manipulace s jedovatými hady

Aha, tady si asi mám hrát na potrefenou husu, že ? ;-)
Je to tak jak píše GG- přivezl jsem si z burzy odchytovou kantýnku. Měla čerstvou jizvu za "ušima", stála za prhlídku. A to se jevilo jako nerealizovatelný běžnejma prostředkama. Vzpoměl jsem si na Voženílkovu fintu, jak krmil Actraaspis irregularis, když měl po mrtvičce v podstatě zchtrmlou ruku - přilepil milou zmijku (tenkráte to ještě byla zmije, až později v tom udělali taxonomové bordel) izolepou na stůl a bylo, získal tím volnou ruku. Takže já pro změnu zalepil kantýně tlamu. Jenže se měl zřejmě pásku od renomovanějšího a lepšího výrobce,m to sundavání jsme si užili oba. Obzvláště spodní čelist byla výčivná, dík volnější kůži...
Jinak co se manipulace týče- nedám dopustit na Umbalolovo kleště- bez problému s nima zvládám dospělý gabuny- zafixuja za hlavou, lapnu po ní rukou a je to. Ale i když se začne kroutit, kleště nepovolí. A naopak s nima jde bezpečně a zárovej šetrě = jemě manipulovat s kobrama amenšíma zmijema. Používám je vlastně jako hák a tu svírací čelist jako pojistku.
Ještě budu rozporovat zmínku o tom, že kobry se drží dobře. Je to pravda napůl- chytit jde, a teoreticky i držet, nicméně kobry se s oblibou omotají kolem ruky nebo čehokoli a táhnou hlavu zpátky. Pak je na tobě jestli jí to dovolíš, nebo rozmačkáš páteř či hlavu... A umí bezvadně přetočit horní čelist, skoro jako trimoušové..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny